De eekhoorns huilen op maandag : roman

Katherine Pancol (auteur), Marc Vingerhoedt (vertaler), Anne Van der Straaten (vertaler)
Het gaat Joséphine Cortès niet voor de wind. De breuk met haar moeder is pijnlijk definitief, en inspiratie voor een tweede roman heeft ze niet. Haar emotionele leven is een puinhoop. Twijfels. Veel twijfels. Twijfels zijn er niet bij haar grenzeloos ambitieuze dochter Hortense, die in Londen woont en droomt van een internationale carrière als ontwerpster. De enige die haar uit haar evenwicht kan
Titel
De eekhoorns huilen op maandag : roman
Auteur
Katherine Pancol
Vertaler
Marc Vingerhoedt Anne Van der Straaten
Verteller
Tanja Gouverneur  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les écureuils de Central Park sont tristes le lundi
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2012
2 cd's
Speelduur
28:19
Oorspr. uitgever
Manteau
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem Vormt samen met De gele ogen van de krokodillen (dl. 1) en De trage wals van de schildpadden (dl. 2) een trilogie

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Derde deel van trilogie over een vrouw met twee dochters die in haar familie- en vriendinnenkring heel veel heeft meegemaakt (zie deel I 'De gele ogen van de krokodillen' en II 'De trage wals van de schildpadden'*) en nu haar weg in het leven probeert te vinden. Uitgebreid wordt ook ingegaan op de wederwaardigheden van dochters, vrienden en vooral vriendinnen. De verhalen spelen zich af in Parijs, Londen en New York in meestal gegoede en/of trendy kringen. De nadruk ligt op romantiek en erotiek in relaties van zowel de rijpere als de jonge vrouw. Vuistdikke ontspanningsroman die vooral lezeressen zal aanspreken. Dit deel van de trilogie kan apart gelezen worden. Wel moet dan rekening worden gehouden met wat onduidelijkheden in de intriges. Kleine druk.

Over Katherine Pancol

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Katherine Pancol (Casablanca, 22 oktober 1954) is een Franse romanschrijfster.

Biografie

Katherine Pancol werd geboren in Marokko onder het Franse protectoraat. Ze heeft Moderne Letterkunde gestudeerd, werd later lerares Frans en Latijn, tot ze uiteindelijk journaliste werd.

In 1979 verscheen haar eerste roman, Moi d’abord, een succes dat haar toeliet naar New York te verhuizen en schrijflessen te volgen aan de Columbia-universiteit. Haar tweede roman, La Barbare, verscheen in 1981. Vanaf dan werd ze voltijds schrijfster.

In 2006 boekte haar roman De gele ogen van de krokodillen een daverend succes. Ook de twee andere boeken van de serie, De trage wals van de schildpadden en De eekhoorns huilen op maandag, stelden niet teleur. De romans werden in 25 talen vertaald, waaronder Engels, Spaans, Duits en Chinees.

Bibliografie

Suggesties