Boek
Frans

Embrassez-moi : roman

Katherine Pancol (auteur)
+1
Embrassez-moi : roman
×
Embrassez-moi : roman Embrassez-moi : roman

Embrassez-moi : roman

In de reeks:
Genre:
Teruggevonden liefdesbrieven en een bandje met gesprekken met de filmster van de stomme film helpen een Française haar liefdesleven op een rijtje te zetten en het verschil tussen lust en liefde te zien.
Onderwerp
Liefde
Titel
Embrassez-moi : roman
Auteur
Katherine Pancol
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Albin Michel, 2009 | Andere uitgaves
413 p.
ISBN
9782253114659 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 10 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Verlangen, lust, bindingsangst, liefde en ervaring zijn de sleutelwoorden in deze roman waarin de Angela, een Française, haar verhaal vertelt. Met een jonge Franse vriend is ze in New York waar zij dozen moet weghalen die ze heeft laten staan in het appartement van haar vriendin. Ondertussen is ze bijna wanhopig op zoek naar Mathias, een Tsjech van wie zij hartstochtelijk houdt, maar die haar niet il toelaten in zijn leven. Wanneer zij de dozen met herinneringen opruimt, wordt ze gedwongen het verleden onder ogen te zien en er lering uit te trekken voor de toekomst. Een vlot geschreven verhaal over het liefdesleven van een vrouw in deze tijd met een verrassende afloop. De interviews die de schrijfster had met Louise Brooks, de beroemdste filmster van de stomme film, zijn er op subtiele wijze in verweven en geven er een meerwaarde aan. Duidelijke druk.

Over Katherine Pancol

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Katherine Pancol (Casablanca, 22 oktober 1954) is een Franse romanschrijfster.

Biografie

Katherine Pancol werd geboren in Marokko onder het Franse protectoraat. Ze heeft Moderne Letterkunde gestudeerd, werd later lerares Frans en Latijn, tot ze uiteindelijk journaliste werd.

In 1979 verscheen haar eerste roman, Moi d’abord, een succes dat haar toeliet naar New York te verhuizen en schrijflessen te volgen aan de Columbia-universiteit. Haar tweede roman, La Barbare, verscheen in 1981. Vanaf dan werd ze voltijds schrijfster.

In 2006 boekte haar roman De gele ogen van de krokodillen een daverend succes. Ook de twee andere boeken van de serie, De trage wals van de schildpadden en De eekhoorns huilen op maandag, stelden niet teleur. De romans werden in 25 talen vertaald, waaronder Engels, Spaans, Duits en Chinees.

Bibliografie

Suggesties