Boek
Frans
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Encore une danse : roman

Katherine Pancol (auteur)

Encore une danse : roman

Genre:
Een clubje dertigjarige vriendinnen heeft nog steeds contact met de jongen op wie ze destijds verliefd waren.
Onderwerp
Vrouwen, Vriendschap
Titel
Encore une danse : roman
Auteur
Katherine Pancol
Taal
Frans
Editie
1
Uitgever
Paris: Fayard, 2012 | Andere uitgaves
315 p.
ISBN
9782253146711 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Van de inmiddels succesvolle schrijfster Katherine Pancol (Yeux jaunes des crocodiles) wordt nu ook minder recent werk uitgebracht in de Livre de poche-reeks. In deze roman uit 1988 beschrijft zij het amoureuze leven van een vriendinnenclubje uit de Parijse voorstad Montrouge. Clara, Joséphine, Lucille en Agnès zijn samen opgegroeid en hebben altijd contact gehouden. Tijdens die bijeenkomsten blijkt ook hoever ze uit elkaar zijn gegroeid, hoe confronterend het materiële geluk van sommigen kan zijn en hoe broos of cynisch hun liefdesleven soms blijkt. Een complicerende en bindende factor in hun relatie is ook dat zij in hun jeugd verliefd waren op dezelfde interessante en artistieke jongen Rapha, met wie er min of meer in het geheim nog diverse contacten bestaan. De eigenlijke hoofdpersoon van het verhaal is Clara, die op deze jongen het meeste recht meent te hebben. Dat zij in haar opzet slaagt ondanks alle bedreigingen van een AIDS-besmetting en onderlinge jaloezie in het vriendinnen…Lees verder

Over Katherine Pancol

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Katherine Pancol (Casablanca, 22 oktober 1954) is een Franse romanschrijfster.

Biografie

Katherine Pancol werd geboren in Marokko onder het Franse protectoraat. Ze heeft Moderne Letterkunde gestudeerd, werd later lerares Frans en Latijn, tot ze uiteindelijk journaliste werd.

In 1979 verscheen haar eerste roman, Moi d’abord, een succes dat haar toeliet naar New York te verhuizen en schrijflessen te volgen aan de Columbia-universiteit. Haar tweede roman, La Barbare, verscheen in 1981. Vanaf dan werd ze voltijds schrijfster.

In 2006 boekte haar roman De gele ogen van de krokodillen een daverend succes. Ook de twee andere boeken van de serie, De trage wals van de schildpadden en De eekhoorns huilen op maandag, stelden niet teleur. De romans werden in 25 talen vertaald, waaronder Engels, Spaans, Duits en Chinees.

Bibliografie