Boek
Frans

Et monter lentement dans un immense amour ...

Katherine Pancol (auteur)

Et monter lentement dans un immense amour ...

Als twee jonge mensen elkaar in een lift ontmoeten, weten ze onmiddellijk dat ze voor elkaar bestemd zijn.
Titel
Et monter lentement dans un immense amour ...
Auteur
Katherine Pancol
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Albin Michel, 2001
327 p.
ISBN
2-226-12247-8

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 11 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Elkaar in een lift ontmoeten en meteen weten dat je voor elkaar bestemd bent, dat overkomt Angelina en Mann. Ze hebben een totaal verschillende achtergrond maar hun liefde is allesomvattend. Wanneer nieuwsgierigheid en twijfel de kop opsteken, dreigt hun relatie op de klippen te lopen. Vlot geschreven roman met een aardige, zij het wat voorspelbare, intrige. Verleden en heden wisselen elkaar af, maar op een dusdanige manier dat de lezer het overzicht wel behoudt. De pretentieloze inhoud en het lettertype maken het boek geschikt voor een ruim lezerspubliek.

Over Katherine Pancol

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Katherine Pancol (Casablanca, 22 oktober 1954) is een Franse romanschrijfster.

Biografie

Katherine Pancol werd geboren in Marokko onder het Franse protectoraat. Ze heeft Moderne Letterkunde gestudeerd, werd later lerares Frans en Latijn, tot ze uiteindelijk journaliste werd.

In 1979 verscheen haar eerste roman, Moi d’abord, een succes dat haar toeliet naar New York te verhuizen en schrijflessen te volgen aan de Columbia-universiteit. Haar tweede roman, La Barbare, verscheen in 1981. Vanaf dan werd ze voltijds schrijfster.

In 2006 boekte haar roman De gele ogen van de krokodillen een daverend succes. Ook de twee andere boeken van de serie, De trage wals van de schildpadden en De eekhoorns huilen op maandag, stelden niet teleur. De romans werden in 25 talen vertaald, waaronder Engels, Spaans, Duits en Chinees.

Bibliografie