Boek
Frans

J'étais là avant

Katherine Pancol (auteur)

J'étais là avant

In de reeks:
De stormachtige relatie van een man en een vrouw wordt overschaduwd door hun beider verleden, waarin hun moeders een zeer grote rol speelden.
Titel
J'étais là avant
Auteur
Katherine Pancol
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Albin Michel, 2009 | Andere uitgaves
245 p.
ISBN
9782253150220 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 11 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een jonge vrouw stort zich in kortstondige seksuele relaties. Dan ontmoet ze een man die haar grote liefde wil zijn. Er volgt een stormachtige verhouding die tot mislukken gedoemd is omdat beider gedrag nog steeds bepaald wordt door hun moeders, de ene liefdeloos, de andere te possessief. Alleen de vrouw weet met haar verleden in het reine te komen en zal een werkelijke liefdesrelatie kunnen aangaan. Vlot en levendig geschreven roman. Het uitgebreide relaas van de vrouw wordt soms onderbroken door korte stukjes waarin de man zijn gedachten uit. Het klassieke taalgebruik vraagt een redelijke kennis van het Frans. Normale druk.

Over Katherine Pancol

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Katherine Pancol (Casablanca, 22 oktober 1954) is een Franse romanschrijfster.

Biografie

Katherine Pancol werd geboren in Marokko onder het Franse protectoraat. Ze heeft Moderne Letterkunde gestudeerd, werd later lerares Frans en Latijn, tot ze uiteindelijk journaliste werd.

In 1979 verscheen haar eerste roman, Moi d’abord, een succes dat haar toeliet naar New York te verhuizen en schrijflessen te volgen aan de Columbia-universiteit. Haar tweede roman, La Barbare, verscheen in 1981. Vanaf dan werd ze voltijds schrijfster.

In 2006 boekte haar roman De gele ogen van de krokodillen een daverend succes. Ook de twee andere boeken van de serie, De trage wals van de schildpadden en De eekhoorns huilen op maandag, stelden niet teleur. De romans werden in 25 talen vertaald, waaronder Engels, Spaans, Duits en Chinees.

Bibliografie

Suggesties