La valse lente des tortues : roman

Katherine Pancol (auteur)

La valse lente des tortues : roman

Genre:
Een schrijfster, 45 jaar oud, heeft met haar laatste roman zoveel geld verdiend dat ze in een chique wijk van Parijs kan gaan wonen. Daar gebeuren vreemde dingen.
Titel
La valse lente des tortues : roman
Auteur
Katherine Pancol
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Albin Michel, 2010 | Andere uitgaves
677 p.
Aantekening
Vormt samen met Les yeux jaunes des crocodiles (dl. 1) en Les écureuils de Central Park sont tristes le lundi (dl. 3) een trilogie
ISBN
9782226182319 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Joséphine, 45 jaar oud, heeft met haar laatste roman zoveel geld verdiend dat ze in een chique wijk van Parijs kan gaan wonen, maar daar gebeuren vreemde dingen. Haar overleden echtgenoot stuurt haar brieven, ze overleeft een aanval van een seriemoordenaar die vervolgens veel mensen in haar omgeveing vermoordt en ze wordt verliefd op haar zwager. Dit dikke boek is vlot en humorvol geschreven met goede karaktertekeningen van de vele bijfiguren. Joséphine zelf verandert van een bang vogeltje in een sterke vrouw die belangrijke besluiten durft te nemen. Geschikt voor iedereen die van een spannend boek houdt. Paperback; normale druk.

Over Katherine Pancol

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Katherine Pancol (Casablanca, 22 oktober 1954) is een Franse romanschrijfster.

Biografie

Katherine Pancol werd geboren in Marokko onder het Franse protectoraat. Ze heeft Moderne Letterkunde gestudeerd, werd later lerares Frans en Latijn, tot ze uiteindelijk journaliste werd.

In 1979 verscheen haar eerste roman, Moi d’abord, een succes dat haar toeliet naar New York te verhuizen en schrijflessen te volgen aan de Columbia-universiteit. Haar tweede roman, La Barbare, verscheen in 1981. Vanaf dan werd ze voltijds schrijfster.

In 2006 boekte haar roman De gele ogen van de krokodillen een daverend succes. Ook de twee andere boeken van de serie, De trage wals van de schildpadden en De eekhoorns huilen op maandag, stelden niet teleur. De romans werden in 25 talen vertaald, waaronder Engels, Spaans, Duits en Chinees.

Bibliografie