Les écureuils de Central Park sont tristes le lundi : roman

Katherine Pancol (auteur)

Les écureuils de Central Park sont tristes le lundi : roman

Genre:
Een alleenstaande vrouw met twee dochters probeert met hulp van vrienden haar leven in goede banen te leiden. Vervolg op 'Les Yeux jaunes des crocodiles' en 'La Valse lente des tortues'.
Titel
Les écureuils de Central Park sont tristes le lundi : roman
Auteur
Katherine Pancol
Taal
Frans
Editie
1
Uitgever
Paris: Albin Michel, 2011 | Andere uitgaves
852 p.
Aantekening
Vormt samen met: Les yeux jaunes des crocodiles (dl. 1) en La valse lente des tortues (dl. 2) een trilogie
ISBN
9782226208316 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na een carrière als journaliste schrijft Pancol (1954) vanaf 1979 romans. Deze bestseller maakt deel uit van een trilogie: Les Yeux jaunes des crocodiles en La Valse lente des tortues gingen vooraf*. Hoofdpersoon is een vrouw van in de 40, Joséphine Cortès. Haar man verdwijnt naar Kenya met een andere vrouw om daar krokodillen te kweken. Met haar 2 dochters die elkaars tegenpolen zijn en een bemoeizieke moeder probeert ze, onzeker als ze is, de draad weer op te pakken. Ze raakt verwikkeld in een leugen van haar zus. Een twintigtal personen omringen Joséphine. In dit deel krijgt ze bovenop alle problemen ook nog de dood van haar man èn van haar zus te verwerken. Langzamerhand krijgt ze echter meer zelfvertrouwen en staat ze steviger in haar schoenen. De uitvoerige dialogen nemen veel bladzijden in beslag om te beschrijven hoe elk personage verder komt in het leven en hoe ze elkaar beïnvloeden. Vriendschap, liefde, twijfel, wanhoop, jaloezie en ambitie staan centraal. Het verhaal speelt…Lees verder

Over Katherine Pancol

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Katherine Pancol (Casablanca, 22 oktober 1954) is een Franse romanschrijfster.

Biografie

Katherine Pancol werd geboren in Marokko onder het Franse protectoraat. Ze heeft Moderne Letterkunde gestudeerd, werd later lerares Frans en Latijn, tot ze uiteindelijk journaliste werd.

In 1979 verscheen haar eerste roman, Moi d’abord, een succes dat haar toeliet naar New York te verhuizen en schrijflessen te volgen aan de Columbia-universiteit. Haar tweede roman, La Barbare, verscheen in 1981. Vanaf dan werd ze voltijds schrijfster.

In 2006 boekte haar roman De gele ogen van de krokodillen een daverend succes. Ook de twee andere boeken van de serie, De trage wals van de schildpadden en De eekhoorns huilen op maandag, stelden niet teleur. De romans werden in 25 talen vertaald, waaronder Engels, Spaans, Duits en Chinees.

Bibliografie