Les yeux jaunes des crocodiles : roman

Katherine Pancol (auteur)

Les yeux jaunes des crocodiles : roman

In de reeks:
Een vrouw, pas gescheiden van haar man die in Afrika een krokodillenfarm runt, probeert haar evenwicht te bewaren tussen haar baan, haar twee puberdochters, haar familie en haar nieuwe liefde.
Titel
Les yeux jaunes des crocodiles : roman
Auteur
Katherine Pancol
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Albin Michel, 2019 | Andere uitgaves
665 p.
Aantekening
Vormt samen met La valse lente des tortues (dl. 2) en Les écureuils de Central Park sont tristes le lundi (dl. 3) een trilogie
ISBN
9782253121206 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Joséphine, pas gescheiden van haar man die in Afrika een krokodillenfarm runt, probeert haar evenwicht te bewaren tussen haar baan, haar twee puberdochters, haar familie en haar nieuwe liefde. Haar zus, getrouwd met een succesvol advocaat, wil aandacht en ze zet Jo onder druk om een boek te schrijven dat onder haar naam zal verschijnen. Hierdoor verandert Jo: ze krijgt zelfvertrouwen, geld, geluk en waardering, zelfs van haar oudste dochter. Dit is de twaalfde roman van de auteur, die lerares literatuur en journaliste is geweest. Ze heeft colleges creatief schrijven gevolgd in de VS. Het boek gaat over mensen van verschillende generaties uit verschillende milieus, over leugens, liefde, geheimen, geld, dromen, verraad. Je leeft mee met de personages en als het boek uit is, verlaat je ze met spijt. De jeugd met zijn eigen cultuur komt uitgebreid aan bod, hierdoor is het boek geschikt voor jongeren, maar ook ouderen zullen dit spannende verhaal vol liefde en humor waarderen. Pocket met v…Lees verder

Over Katherine Pancol

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Katherine Pancol (Casablanca, 22 oktober 1954) is een Franse romanschrijfster.

Biografie

Katherine Pancol werd geboren in Marokko onder het Franse protectoraat. Ze heeft Moderne Letterkunde gestudeerd, werd later lerares Frans en Latijn, tot ze uiteindelijk journaliste werd.

In 1979 verscheen haar eerste roman, Moi d’abord, een succes dat haar toeliet naar New York te verhuizen en schrijflessen te volgen aan de Columbia-universiteit. Haar tweede roman, La Barbare, verscheen in 1981. Vanaf dan werd ze voltijds schrijfster.

In 2006 boekte haar roman De gele ogen van de krokodillen een daverend succes. Ook de twee andere boeken van de serie, De trage wals van de schildpadden en De eekhoorns huilen op maandag, stelden niet teleur. De romans werden in 25 talen vertaald, waaronder Engels, Spaans, Duits en Chinees.

Bibliografie

Suggesties