Boek
Frans
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Trois baisers : roman

Katherine Pancol (auteur)
+1
Trois baisers : roman
×
Trois baisers : roman Trois baisers : roman

Trois baisers : roman

Genre:
Een familiesaga van zes Franse families in Parijs, de Provence, new York en Glasgow in het milieu van de haute couture en het bedrijfsleven, gekoppeld aan de amoureuze uitspattingen.
Onderwerp
Mode
Titel
Trois baisers : roman
Auteur
Katherine Pancol
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Albin Michel, 2017 | Andere uitgaves
855 p.
ISBN
9782226392046 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 47 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de eerder verschenen succestrilogie Muchachas krijgt de lezer, over 1500 pagina’s gespreid, een inkijk in het leven van een zestal Franse families. Het laatste boek van Katherine Pancol, ‘Trois Baisers’ vervolledigt deze familiesaga en sluit hierbij aan. Hortense Cortès droomt van een succesverhaal in de haute couture en zet zich volledig in voor haar eerste defilé. De auteur (1949) biedt de lezer een gedetailleerde, intrigerende blik achter de coulissen van de Parijse mode en haar eigenheden, de ijzerhandelaar Stella Valenti en haar mysterieuze man Adrian, de jonge Junior en zijn paranormale begaafdheid, Joséphine, Zoé, Calypso, niet minder dan 43 personages uit vorige romans passeren de revue, van Parijs over de Provincie, New York en Glasgow, doch ‘Trois Baisers’ kan gerust zonder voorkennis gelezen worden. Gelukkig heeft de auteur aan het einde van het boek een volledig ‘glossarium’ gevoegd van alle personages. Een familiesage van 850 pagina’s, met grote vaart, onderhoudend en …Lees verder

Over Katherine Pancol

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Katherine Pancol (Casablanca, 22 oktober 1954) is een Franse romanschrijfster.

Biografie

Katherine Pancol werd geboren in Marokko onder het Franse protectoraat. Ze heeft Moderne Letterkunde gestudeerd, werd later lerares Frans en Latijn, tot ze uiteindelijk journaliste werd.

In 1979 verscheen haar eerste roman, Moi d’abord, een succes dat haar toeliet naar New York te verhuizen en schrijflessen te volgen aan de Columbia-universiteit. Haar tweede roman, La Barbare, verscheen in 1981. Vanaf dan werd ze voltijds schrijfster.

In 2006 boekte haar roman De gele ogen van de krokodillen een daverend succes. Ook de twee andere boeken van de serie, De trage wals van de schildpadden en De eekhoorns huilen op maandag, stelden niet teleur. De romans werden in 25 talen vertaald, waaronder Engels, Spaans, Duits en Chinees.

Bibliografie