Boek
Frans
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Un homme à distance : roman

Katherine Pancol (auteur)

Un homme à distance : roman

In de reeks:
Beschadigd tot op het bot door het onaangekondigde vertrek van haar grote liefde, probeert een jonge boekhandelaarster de draad weer op te pakken, totdat een merkwaardige briefwisseling ernstige twijfel zaait.
Onderwerp
Onmogelijke liefde
Titel
Un homme à distance : roman
Auteur
Katherine Pancol
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Albin Michel, 2013 | Andere uitgaves
152 p.
ISBN
9782253066941 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 19 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kay Bartholdi heeft een goed beklante boekhandel in Fécamp. Zij probeert hier de wonden te laten helen die een zinderende liefdesaffaire haar hebben nagelaten. Dit lijkt aardig te lukken, totdat zij een brief ontvangt van een Amerikaan die zegt voor zaken in Frankrijk te zijn. Er ontstaat een regelmatige briefwisseling waarin langzamerhand de stukjes van de puzzel op zijn plaats vallen en Kay uiteindelijk met het verleden geconfronteerd wordt. De auteur, die al heel wat verdienstelijke romans op haar naam heeft staan, heeft deze roman de vorm van een briefwisseling gegeven. Op het eerste gezicht is dat vreemd, maar het went snel. Het taalgebruik is direct en het onderwerp, een grootse liefdesaffaire, universeel. Voor een ruim publiek. Normale druk.

Over Katherine Pancol

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Katherine Pancol (Casablanca, 22 oktober 1954) is een Franse romanschrijfster.

Biografie

Katherine Pancol werd geboren in Marokko onder het Franse protectoraat. Ze heeft Moderne Letterkunde gestudeerd, werd later lerares Frans en Latijn, tot ze uiteindelijk journaliste werd.

In 1979 verscheen haar eerste roman, Moi d’abord, een succes dat haar toeliet naar New York te verhuizen en schrijflessen te volgen aan de Columbia-universiteit. Haar tweede roman, La Barbare, verscheen in 1981. Vanaf dan werd ze voltijds schrijfster.

In 2006 boekte haar roman De gele ogen van de krokodillen een daverend succes. Ook de twee andere boeken van de serie, De trage wals van de schildpadden en De eekhoorns huilen op maandag, stelden niet teleur. De romans werden in 25 talen vertaald, waaronder Engels, Spaans, Duits en Chinees.

Bibliografie

Suggesties