Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De erfenis van de zussen

Katherine Webb (auteur), Annemarie Verbeek (vertaler)
Als twee Engelse zussen het landgoed van hun oorspronkelijk Amerikaanse overgrootmoeder erven, stuit een van hen op onverkwikkelijke familiegeheimen als ze het verleden van deze vrouw gaat onderzoeken.
Onderwerp
Familie, Zussen, Geheimen
Titel
De erfenis van de zussen
Auteur
Katherine Webb
Vertaler
Annemarie Verbeek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The legacy
Editie
2
Uitgever
Utrecht: Kok, 2015 | Andere uitgaves
432 p.
ISBN
9789026137709 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De twee zussen Erica en Beth Calcott keren na het overlijden van hun grootmoeder Meredith terug naar Storton Manor, het Engels landgoed dat ze geërfd hebben. Voor de zorgeloze Erica is de terugkeer een fijn oprakelen van nostalgische jeugdherinneringen en het ontdooien van bevroren vriendschappen. Erica en Beth brachten immers als kind al hun zomervakanties door op het landgoed. Toch is niet alles pais en vree, want bij het sorteren van Merediths spullen komt ook de verdwijning van hun neefje Henry opnieuw aan het licht. Erica is vastberaden om de waarheid te achterhalen, maar dat is niet naar de zin van haar depressieve zus Beth. Terwijl Erica zich meer en meer verdiept in het verleden, gaat het steeds slechter met Beth. Maar toch is Erica ervan overtuigd dat de waarheid omtrent het mysterie van Henry, Beth alleen maar beter kan maken. Ook de vondst van een Amerikaans bijtring van rond de eeuwwisseling en een foto van hun overgrootmoeder Caroline met een baby, zijn voor Erica intrige…Lees verder
De zussen Erica en Beth Calcott kunnen het grote Engelse landhuis van hun grootmoeder erven op voorwaarde dat ze er gaan wonen. Bij het uitzoeken van de inboedel ontdekken ze eigendommen van hun Amerikaanse overgrootmoeder Caroline. Die verliet destijds New York om haar grote liefde te volgen naar de prairie. Een paar jaar later vlucht ze met een baby naar Engeland. Erica probeert geheimen uit het verleden op te lossen waaronder de verdwijning van hun elfjarige neefje Henry. Beth fungeert als remmende factor maar waarom? Het verhaal speelt zich afwisselend af aan het begin van de twintigste eeuw en in de tegenwoordige tijd. Een roman voor lezers die houden van een familiegeschiedenis vol geheimen en leugens, zich afspelend in twee romantische zettingen: een ranch en een oud landhuis. De auteur (1977) weet de spanning goed op te bouwen (cliffhangers!) en voorbije levens sfeer te geven. Voor een grote lezerskring. Vrij kleine druk.