Boek
Arabisch

Anna fi harakat al-murur

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna fi harakat al-murur
×
Anna fi harakat al-murur Anna fi harakat al-murur

Anna fi harakat al-murur

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Anna gaat samen met mama op de fiets naar de stad. Ze moeten wachten voor een verkeerslicht en goed naar links en rechts kijken. Vierkant prentenboek met grote eenvoudige zwartomlijnde illustraties in kleur. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Verkeer, Fietsen
Titel
Anna fi harakat al-murur
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Arabisch
Oorspr. taal
Nederlands
Oorspr. titel
Anna in het verkeer
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[32] p. : ill.
ISBN
9789044845822 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Verkeer (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Anna gaat met mama op pad. Mama fietst en Anna zit achterop. Ze moeten wachten voor het verkeerslicht, links en rechts kijken en een hand uitsteken bij het afslaan. Allerlei verkeersregels komen aan bod in korte, eenvoudige zinnen. Vierkant prentenboek met stevig, glanzend papier met twee afgeronde hoeken. De tekst staat steeds op de linkerpagina in een duidelijk schreefloos lettertype op een witte achtergrond. Op elke rechterpagina staat een paginagrote prent in heldere kleuren tegen een egaal gekleurde achtergrond. De eenvoudige zwartomlijnde prenten ontberen perspectief en detail. Van de hand van de Vlaamse schrijfster/illustratrice zijn al vele verhalen over Anna verschenen. Om peuters en kleuters te vertellen hoe je je gedraagt in het verkeer. Uitgave in het Arabisch. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia