Anna in het verkeer

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna in het verkeer
×
Anna in het verkeer Anna in het verkeer

Anna in het verkeer

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Anna gaat samen met mama op de fiets naar de stad. Ze moeten wachten voor een verkeerslicht en goed naar links en rechts kijken. Vierkant prentenboek met grote eenvoudige zwartomlijnde illustraties in kleur. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Verkeer, Fietsen
Titel
Anna in het verkeer / [tekst en illustraties] Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
Vijftiende herziene druk
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789044810783 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Verkeer (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Anna gaat met mama op pad: mama fietst en Anna zit achterop. Ze moeten wachten voor het verkeerslicht, links en rechts kijken en een hand uitsteken bij het afslaan. Allerlei verkeersregels komen aan bod in korte, eenvoudige zinnen. Vierkant prentenboek met stevig, glanzend papier met twee afgeronde hoeken. De tekst staat steeds op de linkerpagina in een duidelijk schreefloos lettertype op een witte achtergrond. Rechts staat steeds een paginagrote prent in heldere kleuren tegen een egaal gekleurde achtergrond. De eenvoudige zwartomlijnde prenten ontberen perspectief en detail. Anna is niet echt herkenbaar als meisje. Van de hand van dezelfde Belgische schrijfster, grafica en illustratrice, zijn al meer verhalen over Anna verschenen. Om peuters en kleuters te vertellen hoe je je gedraagt in het verkeer. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Anna in het verkeer

Anna gaat met haar mama naar de stad. Het wordt een hele uitstap want ze gaan met de fiets. Mama doet alles precies zoals het hoort: Anna krijgt een fietshelm op (waarom mama niet?), de riempjes worden goed vastgemaakt en pas dan kunnen ze vertrekken. Mama gedraagt zich voorbeeldig in het verkeer: stoppen aan het verkeerslicht, haar arm uitsteken als ze afslaat, links en rechts kijken ... Anna geniet van het ritje. Samen met Konijn kijkt ze naar de dingen om haar heen. Dan zijn ze eindelijk in de stad. Hier is het erg druk. Anna krijgt een ijsje, maar eerst moet de fiets op slot. Nu lopen mama en Anna netjes op de stoep en gebruiken ze het zebrapad. De verhaaltjes over Anna zijn ondertussen gekend. Ze worden graag gebruikt in kleuterklassen. Ook dit boekje is weer een aanvulling. Via het verhaaltje leren de kleuters hoe ze zich moeten gedragen in het verkeer. De situaties zijn erg herkenbaar en kunnen goed besproken worden met kinderen. Veel fantasie komt er niet aan te pas. Zoals …Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia