Anna ruimt op

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna ruimt op
×
Anna ruimt op Anna ruimt op
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Anna is haar knuffel kwijt. Papa zegt dat ze haar speelgoed moet opruimen, maar daar heeft Anna geen zin in. Maar hoe moet ze Konijn anders terugvinden? Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Opruimen
Titel
Anna ruimt op
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014 | Andere uitgaves
[28] p. : ill.
ISBN
9789044821864 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Dagelijks leven (ZIZO)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Anna is Konijn kwijt. Ze zoekt overal tussen al haar speelgoed. Hij blijft onvindbaar tussen al haar spullen, maar opruimen, daar heeft ze helemaal geen zin in. Deel uit de uitgebreide serie prentenboekjes over Anna, waarin de peuter dit keer haar lievelingsknuffel kwijt is. Uiteindelijk volgt ze papa's advies op en gaat ze opruimen. Zeer herkenbaar onderwerp voor peuters en kleuters. Kleurige, simpele, maar effectieve illustraties. Je kunt het verschil tussen een vrouw en man moeilijk onderscheiden en er bestaan slechts twee gezichtsuitdrukkingen, een 'big smile' of een treurig mondje. De vrij lange, duidelijk geschreven tekst (vier tot zes regels) staat op de linkerpagina op een witte achtergrond; de paginagrote illustraties staan rechts. Leuk, handzaam prentenboek, met iets steviger bladzijdes en een herkenbaar thema voor peuters en kleuters. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Anna ruimt op

Een heel herkenbaar boek over opruimen, iets wat geen enkel kind graag doet.
Anna is haar knuffelkonijn kwijt, ze kan het echt nergens vinden. Papa raadt haar aan om eens goed op te ruimen, maar daar heeft ze helemaal geen zin in. Vervolgens gaat ze op andere plaatsen zoeken, maar als dat niet lukt, besluit ze toch maar op te ruimen. Het speelgoed wordt netjes gesorteerd en ja hoor, uiteindelijk vindt ze het konijn terug.
Over de originaliteit van deze boekjes hoor je amper iemand lovend praten en dat hoeft eigenlijk ook niet. Ze zijn bruikbaar in de klas en thuis, want heel herkenbaar, maar de prenten zijn echt wel achterhaald. Wel een leuk detail: het konijn is eigenlijk niet helemaal weg, je ziet een oortje dat komt piepen onder een speelgoedauto.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties