Spel
Meertalig

De wereld van Lou : ontdek diversiteit

Kathleen Amant (illustrator), Çavaria (medewerker)

De wereld van Lou : ontdek diversiteit

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Met deze speelset kunnen kinderen situaties uit hun leefwereld naspelen. Iedereen is anders. Bij de ontwikkeling van dit pakket werd o.a. rekening gehouden met huidskleur, geslacht, religie, cultuur, mogelijkheden en beperkingen, seksuele oriëntatie, enz.
Onderwerp
Diversiteit
Titel
De wereld van Lou : ontdek diversiteit
Andere titel
Lou's world : discover diversity
Illustrator
Kathleen Amant
Medewerker
Çavaria
Taal
Meertalig, Nederlands, Frans, Engels
Uitgever
Hasselt: Clavis, © 2018
Set met 34 houten figuren en stickers
Aantekening
Begeleidende bundel te vinden op schooluitdekast.be/leerkrachten-kleuteronderwijs/methodieken/het-huis-van-lou-begeleidende-bundel
EAN
8436578973491

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (uitgeverij Clavis). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië …Lees verder op Wikipedia