Boek
Nederlands

Lou op weg naar school

Kathleen Amant (auteur)
+1
Lou op weg naar school
×
Lou op weg naar school Lou op weg naar school

Lou op weg naar school

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Lou gaat voor het eerst op schoolreis. Als hij samen met zijn vader naar school wandelt, komen ze o.a. twee vaders, vuilnisvrouwen en een westerse man met een islamitische vrouw tegen. Prentenboek met eenvoudige, paginagrote verfillustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Lou op weg naar school
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016 | Andere uitgaven
[32] p. : ill.
ISBN
9789044829143 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Dagelijks leven (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lou gaat voor het eerst op schoolreis. Hij zegt zijn Vake (Vlaams voor vader) en babyzusje gedag. Papa (zijn andere vader) loopt met Lou mee naar school. Onderweg zien ze allerlei mensen en situaties. Op de binnenzijden van beide omslagen staan getekende 'polaroidfoto’s' van personen die voorkomen in het verhaal. Ze zijn in dezelfde stijl als de prentenboeken van Anna en grote Anna. Daarna volgt steeds een full colour verfillustratie in heldere kleuren over twee pagina’s met een korte tekst. De lezer loopt met Lou en papa als het ware door de straat heen. Op elke spread staat een nieuwe situatie, de huisnummers lopen op. Een taboedoorbrekend boek zonder daar de nadruk op te leggen. In het verhaal en op de tekeningen ziet de lezer onder meer twee vaders in een gezin, vuilnisvrouwen en een westerse man met een islamitische vrouw. Achterin zijn twee pagina’s spelletjes en een toelichting over diversiteit voor volwassenen. Verscheen in een nieuwe serie die is gemaakt in samenwerking met e…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia