Daisy
Nederlands

Het Magdalena mysterie

Kathleen McGowan (auteur), Chris Vaeyens (verteller)
Een Amerikaanse historica en journaliste lijkt voorbestemd te zijn boekrollen met het levensverhaal van Maria Magdalena, mogelijk de echtgenote van Jezus en de moeder van zijn kinderen, te vinden.
Titel
Het Magdalena mysterie / Kathleen McGowan
Auteur
Kathleen McGowan
Verteller
Chris Vaeyens  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The expected one
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2006
1 cd
Speelduur
19:25
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als de Amerikaanse historica/journaliste Maureen Paschal voor een boek over Maria Magdalena, mogelijk de vrouw van Jezus, onderzoek doet in Jeruzalem, krijgt ze visioenen en gebeuren er vreemde dingen. Weer in de VS wordt ze door een haar onbekende onderzoeker van Maria Magdalena uitgenodigd naar Frankrijk te komen. Als ze met haar neef, die theoloog is, gaat, blijkt dat haar familie afstamt van Maria Magdalena. Maria Magdalena zou na Jezus' dood met drie kinderen naar Frankrijk zijn gegaan en Maureen is voorbestemd boekrollen te vinden waarin Maria Magdalena haar leven met Jezus beschrijft. Als ze die vindt, bevestigen ze dat Maria Magdalena Jezus' vrouw was en kinderen met hem had. Dat verandert het contact met haar neef, maar ze vindt er een nieuwe liefde door. De Amerikaanse journaliste, freelance auteur en songwriter debuteerde met deze roman die het eerste deel is van een serie. Het is een heel smakelijk, soms ook spannend verhaal dat echter in het midden lijdt onder een te uitg…Lees verder

Over Kathleen McGowan

Kathleen McGowan (22 maart 1963) is een Amerikaans schrijfster, vooral bekend van De Magdalena-reeks. Wereldwijd werden er al meer dan een miljoen boeken van haar verkocht.

Magdalena-reeks

De Magdalena-reeks is een literaire trilogie. In 1989 werkte McGowan aan haar eerste roman, Het Magdalena Mysterie, (Engels: The Expected One) dat in 2005 door haarzelf in eigen beheer werd uitgegeven met een oplage van 2500 exemplaren. Een jaar later had McGowan een contract met Simon & Schuster en werd het boek opnieuw gepubliceerd. De hoofdfiguur van het boek is Maria Magdalena, waarvan zij beweert dat zij een afstammeling is.

Het tweede deel in de serie, Het Jezus Mysterie, (Engels: The Book of Love) verscheen in 2009 en focust op het leven van Mathilde van Toscane.

In het derde deel Het Medici mysterie (Engels: The Poet Prince) staat Lorenzo I de' Medici centraa…Lees verder op Wikipedia