Door haar onderzoek naar het leven van Maria Magdalena komt een Amerikaanse historica en journaliste in aanraking met de Orde, een door de katholieke kerk als ketters beschouwde leer.
Titel
Het Medici mysterie
Auteur
Kathleen McGowan
Vertaler
Erica Feberwee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The poet prince
Editie
1
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2011
1 cd
Speelduur
16:12
Oorspr. uitgever
Bruna
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Maureen, een jonge Amerikaanse historica die geïnteresseerd is in het leven van Maria Magdalena, bestudeert schilderijen van oude meesters om informatie over haar en andere historische feiten te vergaren. Zij raakt betrokken bij een zoektocht waarin de leer van de Orde een grote rol speelt. De Orde wordt door de katholieke kerk als een ketterse leer beschouwd die met hand en tand moet worden bestreden. Ze blijkt voorbestemd om het verhaal van de Orde door te geven. De roman speelt zich af in heden en verleden. De koppeling tussen de tijdperken wordt gelegd door Destino die tijdens de kruisiging Jezus met een speer stak. Hij werd hiervoor door God gestraft met onsterfelijkheid. Het enthousiasme voor de renaissance weet de schrijfster goed op de lezer over te brengen. Een spannend verhaal, grondig gedocumenteerd met een verfrissende blik op de geschiedenis. Geen thriller (zoals aangekondigd op het voorplat), maar een historische roman. Het derde deel van wat aanvankelijk bedoeld was als…Lees verder

Over Kathleen McGowan

Kathleen McGowan (22 maart 1963) is een Amerikaans schrijfster, vooral bekend van De Magdalena-reeks. Wereldwijd werden er al meer dan een miljoen boeken van haar verkocht.

Magdalena-reeks

De Magdalena-reeks is een literaire trilogie. In 1989 werkte McGowan aan haar eerste roman, Het Magdalena Mysterie, (Engels: The Expected One) dat in 2005 door haarzelf in eigen beheer werd uitgegeven met een oplage van 2500 exemplaren. Een jaar later had McGowan een contract met Simon & Schuster en werd het boek opnieuw gepubliceerd. De hoofdfiguur van het boek is Maria Magdalena, waarvan zij beweert dat zij een afstammeling is.

Het tweede deel in de serie, Het Jezus Mysterie, (Engels: The Book of Love) verscheen in 2009 en focust op het leven van Mathilde van Toscane.

In het derde deel Het Medici mysterie (Engels: The Poet Prince) staat Lorenzo I de' Medici centraa…Lees verder op Wikipedia