Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Kleine Cecilia

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Onderwerp
Kermis, Klein zijn
Titel
Kleine Cecilia
Auteur
Kathleen Vereecken
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 1999
92 p.
ISBN
90-214-8499-4

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kathleen Vereecken

Vanaf 12 jaar

Uitgeverij Querido

ISBN 90 2148 499 4
92 pagina's * 415 frank (10,28 euro)

Grote gevoelens
voor 'Kleine Cecilia'

Anno 1895. Ergens in Vlaanderen leeft en werkt de kleine Cecilia in het circus van Oskar. Vroeger woonde ze op de boerderij met haar ouders en vele broertjes en zusjes.

Ze liep er eigenlijk een beetje in de weg. Oskar heeft haar bij haar moeder weggehaald in ruil voor geld. Oskar is geen boze man. Hij behandelt Cecilia als zijn prinsesje, ze komt niets te kort. Tot vijf keer per dag wordt Cecilia aan het publiek getoond: het kleinste meisje van de wereld, kleiner dan een meter. Net een porseleinen pop voor in het poppenhuis. Daar slaapt Cecilia ook, in een uithoek van de tent, waar Oskar haar eigen veilige plek voor haar in elkaar getimmerd heeft.

Maar Cecilia voelt zich eenzaam, ook al kijken dan honderden mensen naar haar. Niemand ziet haar echt, ze zien alleen haar kleine gestalte. Tot op de dag dat ze kennis ma…Lees verder

Over Kathleen Vereecken

Kathleen Vereecken (Gent, 14 december 1962) is een Belgische schrijver van romans, kinder- en jeugdboeken en non-fictie.

Leven

Omdat Nederlands en Engels haar lievelingsvakken waren op school, volgde ze een lerarenopleiding. Er was geen werk in het onderwijs, dus ging ze kantoorwerk doen. Dat deed ze jarenlang, tot haar eerste boeken uitgegeven werden. Nu combineert ze haar werk als auteur met dat van freelance journaliste.

Werk

Vereecken debuteerde in 1993 met Het raadsel in het fluisterbos, een verhaal dat ze ingestuurd heeft voor een wedstrijd, dat niet wint maar toch gepubliceerd wordt. Haar bekendheid en reputatie als jeugdauteur beginnen te groeien wanneer haar vierde boek, de jeugdroman Alle kleuren grijs, verschijnt. Daarin verweeft ze feit en fictie. Het boek is gebaseerd op het leven van haar overgrootmoeder en gaat over de barre leefomstandigheden van een 19de-eeuws ar…Lees verder op Wikipedia