Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Begraven beenderen

Kathy Reichs (auteur)

Begraven beenderen

Genre:
De vondst van een 2000 jaar oud skelet na de moord op een orthodoxe jood voert de Canadese politie naar Israe͏̈l, waar na nieuwe grafvondsten zowel de roomskatholieke kerk als de orthodox joodse gemeenschap zich bedreigd voelt.
Titel
Begraven beenderen
Auteur
Kathy Reichs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cross bones
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2008 | Andere uitgaves
396 p.
ISBN
9789022549452

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Forensisch antropologe Temperance Brennan krijgt een ogenschijnlijk normale zaak toegespeeld: een orthodoxe jood wordt dood aangetroffen. Reeds bij het begin van het onderzoek krijgt ze van een vreemde een mysterieuze foto toegestopt van een skelet. Onderzoek wijst uit dat de foto enkele tientallen jaren oud is, en verband houdt met een opzienbarende opgraving in Masada, Israël. Samen met rechercheur Ryan gaat ze ter plaatse om aan vergelijkend onderzoek te doen. Ze worden meegesleept in een spiraal van geweld, religieus fanatisme en archeologische lijkenpikkerij.

Serieheld Brennan verdrinkt in dit verhaal in de veronderstellingen over de herkomst van de verschillende skeletten die ze op het spoor komt en/of vindt. De intrige is nodeloos gecompliceerd en te kunstmatig gerelateerd aan historische mysteries en openbaringen. Er zitten heel wat spannende fragmenten in het boek, maar tegen het einde kon het me nog maar weinig schelen hoe de vork nu eigenlijk aan de steel zat. En dat…Lees verder
Tempe Brennan, forensisch antropoloog voor North Carolina en Québec, onderzoekt de raadselachtige dood van Avram Ferris, een orthodox-joodse handelaar in oudheden uit Montréal. Een bekende van Avram duwt Tempe een foto van een skelet in handen, gemaakt in Israël in 1963, met de mededeling dat die foto de reden is van Avrams dood. Tempe en haar vriend politie-inspecteur Andrew Ryan die met de zaak belast is, reizen af naar Israël. Daar raken ze samen met een bijbelse archeoloog verzeild in het mysterie rondom een oude graftombe uit de 1e eeuw n.Chr. met stoffelijke resten die van familie van Jezus zouden zijn. Boeiende, spannende misdaadroman met dit keer een flinke portie bijbelse geschiedenis, en zoals gebruikelijk veel forensische onderzoeksdetails. Het plot is gebaseerd op vrij recente opgravingen in Israël, kort uiteengezet in de inleiding, en op de theorieën van professor James D. Tabor over het leven van Jezus, te vinden in zijn in 2006 verschijnende boek 'The Jesus dynasty' (z…Lees verder

Over Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle (Kathy) Reichs (Chicago, 7 juli 1948) is een Amerikaans forensisch antropologe en schrijfster van detectiveverhalen die zowel in Canada als in de Verenigde Staten woont en werkt. Haar eigen leven heeft veel overeenkomsten met dat van de heldin van haar thrillers, Temperance Brennan, die eveneens een forensisch antropologe is. En net als Brennan werkt Reichs zowel in North Carolina in het zuiden van de Verenigde Staten als in de Canadese stad Montreal. Reichs is daarnaast hoogleraar antropologie aan de Universiteit van North Carolina in Charlotte.

Over Temperance Brennan werd tussen 2005 en 2017 een succesvolle televisieserie uitgezonden genaamd Bones.

Boeken

Reichs schrijft zowel detectiveverhalen en jeugdboeken als wetenschappelijke boeken over antropologie en forensisch onderzoek.

Thrillers

De thrillers van Kathy Reichs bevatten een hoop wetenswaar…Lees verder op Wikipedia