Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Break no bones

Kathy Reichs (auteur)
Een Amerikaanse forensisch pathologe vindt bij toeval de botten van een menselijk lichaam en als er nog een lijk met dezelfde verschijnselen aan de botten wordt gevonden, gaat ze op onderzoek uit.
Titel
Break no bones
Auteur
Kathy Reichs
Taal
Engels
Uitgever
London: Heinemann, 2006
VIII, 337 p.
ISBN
0-434-01042-1 0-434-01043-X

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 12 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een jonge Amerikaanse forensisch pathologe vindt bij toeval de botten van een menselijk lichaam. Bij onderzoek blijkt dat het om een moord gaat; als er dan in korte tijd nog een lijk van een vermiste persoon met dezelfde verschijnselen op de botten opduikt, raakt ze geïnteresseerd en gaat op onderzoek. Uiteindelijk ontdekt ze een illegale handel in menselijke organen: de vermisten werden als 'donoren' gebruikt en ergens zomaar begraven. Een aardig verhaal, de plot is wel voorspelbaar, maar het wordt met kennis van zaken, soms zelfs iets te veel jargon, beschreven. Goede sfeertekening. Dit is het negende boek van de auteur met deze hoofdpersoon: Temperance Brennan, een sympathieke vrouw met hele menselijke problemen en aarzelingen. Weinig toepasselijke omslag met groene en witte letters.

Over Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle (Kathy) Reichs (Chicago, 7 juli 1948) is een Amerikaans forensisch antropologe en schrijfster van detectiveverhalen die zowel in Canada als in de Verenigde Staten woont en werkt. Haar eigen leven heeft veel overeenkomsten met dat van de heldin van haar thrillers, Temperance Brennan, die eveneens een forensisch antropologe is. En net als Brennan werkt Reichs zowel in North Carolina in het zuiden van de Verenigde Staten als in de Canadese stad Montreal. Reichs is daarnaast hoogleraar antropologie aan de Universiteit van North Carolina in Charlotte.

Over Temperance Brennan werd tussen 2005 en 2017 een succesvolle televisieserie uitgezonden genaamd Bones.

Boeken

Reichs schrijft zowel detectiveverhalen en jeugdboeken als wetenschappelijke boeken over antropologie en forensisch onderzoek.

Thrillers

De thrillers van Kathy Reichs bevatten een hoop wetenswaar…Lees verder op Wikipedia