Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De dood liegt nooit

Kathy Reichs (auteur), Irene Goes (vertaler)
Tempe Brennan en Andrew Ryan onderzoeken opnieuw samen een moord omdat deze sterk doet denken aan een eerdere zaak waar ze samen aan werkten en waarbij de moordenares spoorloos verdween.
Titel
De dood liegt nooit
Auteur
Kathy Reichs
Vertaler
Irene Goes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bones never lie
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2015
380 p.
ISBN
9789401604161 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zeventiende deel uit de serie rond de Amerikaanse forensisch antropoloog Temperance (Tempe) Brennan, die haar werkterrein zowel in North Carolina als in Montreal heeft. DNA-sporen gevonden op een elfjarig vermoord meisje wijzen terug naar een oude moordzaak waarbij Tempe nauw betrokken was. De dader, de psychopathische Anique Pomerleau, is nooit gepakt. Tempe wordt gevraagd bij de zaak te helpen en daarbij ook Andrew Ryan in te schakelen, de rechercheur die destijds het onderzoek leidde en met wie Tempe een relatie heeft gehad. Ze vindt hem terug in Costa Rica waar hij zich heeft teruggetrokken na de dood van zijn dochter. Samen gaan ze op jacht naar de dader. De tijd dringt, want het aantal moorden neemt in snel tempo toe. Ondertussen heeft Tempe ook zo haar privéproblemen, zowel met Ryan als met haar moeder. Een heel spannende, vlot geschreven thriller met veel vaart, humor, levensechte hoofdpersonen en veel aandacht voor de forensische aspecten, die met kennis van zaken beschreven …Lees verder

Over Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle (Kathy) Reichs (Chicago, 7 juli 1948) is een Amerikaans forensisch antropologe en schrijfster van detectiveverhalen die zowel in Canada als in de Verenigde Staten woont en werkt. Haar eigen leven heeft veel overeenkomsten met dat van de heldin van haar thrillers, Temperance Brennan, die eveneens een forensisch antropologe is. En net als Brennan werkt Reichs zowel in North Carolina in het zuiden van de Verenigde Staten als in de Canadese stad Montreal. Reichs is daarnaast hoogleraar antropologie aan de Universiteit van North Carolina in Charlotte.

Over Temperance Brennan werd tussen 2005 en 2017 een succesvolle televisieserie uitgezonden genaamd Bones.

Boeken

Reichs schrijft zowel detectiveverhalen en jeugdboeken als wetenschappelijke boeken over antropologie en forensisch onderzoek.

Thrillers

De thrillers van Kathy Reichs bevatten een hoop wetenswaar…Lees verder op Wikipedia