Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Dodenreis

Kathy Reichs (auteur), Lia Belt (vertaler)
Als het lichaam van een jong meisje wordt gevonden wordt Dr. Temperance Brennan, forensisch anthropoloog, verbonden aan het onderzoeksteam van Charlotte, betrokken bij het onderzoek.
Titel
Dodenreis
Auteur
Kathy Reichs
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bones of the lost
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2014
368 p.
ISBN
9789401602112 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als het lichaam van een jong meisje wordt gevonden, wordt Dr. Temperance Brennan, forensisch anthropoloog, verbonden aan het onderzoeksteam van Charlotte, betrokken bij het onderzoek. Er speelt ook een zaak tegen een smokkelaar van antieke kunst uit Peru. Op verzoek van haar ex gaat ze naar Afghanistan waar zijn vriend John Gross wordt beschuldigd van de dood van twee Afghanen. Ze kan nu haar dochter Katy ontmoeten die daar in het leger is. Uit het onderzoek blijkt dat John onschuldig is. Terug in Charlotte komen langzaamaan meer feiten over het vermoorde meisje naar voren. Na een intensief onderzoek blijkt dat de drie zaken met elkaar in verband staan. Terwijl het Brennans vak is autopsies te plegen en botten te duiden lijkt het of zij het onderzoek leidt. Het technische onderzoek wordt zeer gedetailleerd beschreven. De ontmoeting met haar dochter wordt in een alinea afgedaan. Emoties, menselijke gevoelens en karaktertrekken komen niet uit de verf. Daardoor verdwijnt de betrokkenheid…Lees verder

Over Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle (Kathy) Reichs (Chicago, 7 juli 1948) is een Amerikaans forensisch antropologe en schrijfster van detectiveverhalen die zowel in Canada als in de Verenigde Staten woont en werkt. Haar eigen leven heeft veel overeenkomsten met dat van de heldin van haar thrillers, Temperance Brennan, die eveneens een forensisch antropologe is. En net als Brennan werkt Reichs zowel in North Carolina in het zuiden van de Verenigde Staten als in de Canadese stad Montreal. Reichs is daarnaast hoogleraar antropologie aan de Universiteit van North Carolina in Charlotte.

Over Temperance Brennan werd tussen 2005 en 2017 een succesvolle televisieserie uitgezonden genaamd Bones.

Boeken

Reichs schrijft zowel detectiveverhalen en jeugdboeken als wetenschappelijke boeken over antropologie en forensisch onderzoek.

Thrillers

De thrillers van Kathy Reichs bevatten een hoop wetenswaar…Lees verder op Wikipedia