Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Fatale geheimen

Kathy Reichs (auteur)
Als een Canadese patholoog-anatoom in Guatemala massagraven onderzoekt, wordt haar assistentie gevraagd als er een onbekend lijk wordt gevonden in een beerput.
Titel
Fatale geheimen
Auteur
Kathy Reichs
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Grave secrets
Uitgever
Amsterdam: M, 2002
302 p. : ill.
ISBN
90-225-3411-1

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dr. Temperance Brennan, de schrandere en innemende forensisch antropologe, met wie we eerder reeds kennismaakten in Fatale vlucht, Fatale keuze en Fatale dag, is ook in haar nieuwste thriller weer van de partij samen met haar vriend Galiona, een integere FBI-agent. Verhaalopbouw en -afwikkeling vertonen veel gelijkenis met vorige werken, zeker wat betreft de forensische knowhow die steevast het belangrijkste onderdeel uitmaakt van het onderzoek naar de daders. Soms vergt deze aanpak enige inspanning van de lezer: "We gaan een stereolitografie van jouw 3-D CAD maken, dan voeren we de STL-file in ons systeem in. Het apparaat gaat een dun laagje poederachtig materiaal op de bouwplaat verspreiden. Met behulp van de gegevens van de STL-file zal een CO2-laser op de poederlaag een dwarsdoorsnede van het voorwerp maken..." Dat is weliswaar een hele technologische hap, maar de wetenschap dat Kathy Reichs zelf forensisch antropologe is, en dus weet waarover ze spreekt, zal …Lees verder
Forensisch antropologe Temperance 'Tempe' Brennan is in Guatemala om te assisteren bij het forensisch onderzoek van een pas gevonden massagraf met slachtoffers uit de Guatemalteekse burgeroorlog (1962-1996). De autoriteiten werken niet erg mee. Toch wordt haar hulp ook ingeroepen bij de ontdekking van een lijk in een septic tank en de daarmee in verband staande recente vermissing van vier meisjes in Guatemala City waaronder de dochter van de Canadese ambassadeur. Dan wordt er een aanslag gepleegd op twee van haar medewerkers (was Tempe het doelwit?). Tempe blijkt terecht gekomen te zijn in een web van geweld en corruptie. Ook in haar privé-leven is weer heel wat aan de hand. Behalve haar oude vertrouwde vriend rechercheur Andrew Ryan verschijnt er een 'Latin lover' op het toneel. Deze vijfde thriller over de sympathieke Tempe Brennan is weer een uitstekende en bijzonder sfeervolle misdaadroman, met veel onverwachte wendingen, een goed plot en veel interessante, plastisch beschreven de…Lees verder

Over Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle (Kathy) Reichs (Chicago, 7 juli 1948) is een Amerikaans forensisch antropologe en schrijfster van detectiveverhalen die zowel in Canada als in de Verenigde Staten woont en werkt. Haar eigen leven heeft veel overeenkomsten met dat van de heldin van haar thrillers, Temperance Brennan, die eveneens een forensisch antropologe is. En net als Brennan werkt Reichs zowel in North Carolina in het zuiden van de Verenigde Staten als in de Canadese stad Montreal. Reichs is daarnaast hoogleraar antropologie aan de Universiteit van North Carolina in Charlotte.

Over Temperance Brennan werd tussen 2005 en 2017 een succesvolle televisieserie uitgezonden genaamd Bones.

Boeken

Reichs schrijft zowel detectiveverhalen en jeugdboeken als wetenschappelijke boeken over antropologie en forensisch onderzoek.

Thrillers

De thrillers van Kathy Reichs bevatten een hoop wetenswaar…Lees verder op Wikipedia