Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Fatale maandag

Kathy Reichs (auteur)
+1
Fatale maandag
×
Fatale maandag Fatale maandag

Fatale maandag

Genre:
Forensisch antropologe Tempe Brennan ontdekt, dat botten gevonden in de kelder van een pizzeria in Montreal, afkomstig zijn van drie meisjes die rond 1950 of 1990 vermoord moeten zijn.
Titel
Fatale maandag
Auteur
Kathy Reichs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Monday mourning
Uitgever
Amsterdam: M, 2004
309 p.
ISBN
90-225-4070-7

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Temple Brennan is forensisch antropologe en werkt zowel in Amerika als in Canada, net als Reichs zelf.

Fatale Maandag, Reichs' zevende thriller, is ditmaal volledig gesitueerd in een ijskoud en ingesneeuwd Montreal. Brennan wordt opgeroepen om de overblijfselen van drie jonge vrouwen op te graven en te onderzoeken. De opgraving in een ijskoude, vieze en van ratten vergeven kelder van een pizzeria is het begin van een conflict met de verantwoordelijke rechercheur. Deze gelooft in een historische vondst, waar Brennan eerder geneigd is te denken aan een misdaad van recentere datum. De auteur maakt van de opgraving gebruik om klaar en duidelijk uit te leggen wat forensische antropologie nu juist inhoudt en wat het nut ervan is. Door het conflict met de arrogante politieman voelt Temple zich verplicht om naast haar labowerk naar de identiteit van de slachtoffers, ook op onderzoek te gaan. Na een inbraak die eerder haar appartement leek te willen vernielen en de moord op een m…Lees verder
De Amerikaanse forensisch antropoloog Tempe Brennan, die een gedeelte van haar tijd in Montreal werkt, wordt daar bij een opgraving in de kelder van een pizzeria geroepen. Ze vindt er botten die bij nader onderzoek skeletten van drie tienermeisjes blijken te zijn. Brigadier Luc Claudel, met wie Brennan slecht overweg kan, denkt dat het om oude botten gaat, Brennan denkt er anders over. Zeker als ze door een onbekende wordt gebeld die zegt te weten wat er in de pizzeria gaande was. Intussen heeft Brennan een oude vriendin te logeren gekregen en is er politieman Ryan met wie ze een verhouding heeft. Een spannende thriller met een vernuftig plot, goede karaktertekening, vakkundige wetenschappelijke details en een vleugje romantiek. Een enkel subplot komt niet helemaal uit de verf. De Amerikaanse auteur (1950) is net als haar hoofdfiguur Brennan forensisch antropoloog. www.kathyreichs.com. Vrij kleine druk.

Over Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle (Kathy) Reichs (Chicago, 7 juli 1948) is een Amerikaans forensisch antropologe en schrijfster van detectiveverhalen die zowel in Canada als in de Verenigde Staten woont en werkt. Haar eigen leven heeft veel overeenkomsten met dat van de heldin van haar thrillers, Temperance Brennan, die eveneens een forensisch antropologe is. En net als Brennan werkt Reichs zowel in North Carolina in het zuiden van de Verenigde Staten als in de Canadese stad Montreal. Reichs is daarnaast hoogleraar antropologie aan de Universiteit van North Carolina in Charlotte.

Over Temperance Brennan werd tussen 2005 en 2017 een succesvolle televisieserie uitgezonden genaamd Bones.

Boeken

Reichs schrijft zowel detectiveverhalen en jeugdboeken als wetenschappelijke boeken over antropologie en forensisch onderzoek.

Thrillers

De thrillers van Kathy Reichs bevatten een hoop wetenswaar…Lees verder op Wikipedia