Boek
Engels

Flash and bones

Kathy Reichs (auteur)
Forensisch antropologe Temperance Brennan onderzoekt de verdwijning van twee jonge mensen, nadat in het Speedway-circuit een lijk is gevonden waar de FBI erg geheimzinnig mee omgaat.
Titel
Flash and bones
Auteur
Kathy Reichs
Taal
Engels
Uitgever
London: Heinemann, 2012 | Andere uitgaves
278 p.
ISBN
9780434015368 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ook in dit veertiende boek uit de (Tempe) Brennan reeks weet de Amerikaanse auteur forensisch onderzoek op boeiende wijze te combineren met een origineel plot. Ditmaal gaat het samen met de wereld van NASCAR, de beroemde autoraces. Net voordat er een groot evenement plaatsvindt, wordt er in het Speedway-circuit van Charlotte een lijk gevonden dat meer dan tien jaar oud is. Voordat Dr Brennan de kans krijgt om het te onderzoeken heeft de FBI het weggehaald en 'per ongeluk' laten cremeren. Dan is er de jonge NASCAR-monteur die zegt dat zijn zuster samen met haar 'lover' twaalf jaar geleden spoorloos verdwenen is. Als het politiedossier over deze verdwijning onvindbaar blijkt te zijn, gaat Tempe met hulp van rechercheur Galimore, die een slechte reputatie heeft bij haar collega’s, zelf op onderzoek uit. Ze stuiten op een rechtse groepering de 'Patriot Posse' en er vallen meer doden. De verteltrant is vlot en beeldend (veel vakjargon) en Tempe is zelf de geloofwaardige verteller (met veel…Lees verder

Over Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle (Kathy) Reichs (Chicago, 7 juli 1948) is een Amerikaans forensisch antropologe en schrijfster van detectiveverhalen die zowel in Canada als in de Verenigde Staten woont en werkt. Haar eigen leven heeft veel overeenkomsten met dat van de heldin van haar thrillers, Temperance Brennan, die eveneens een forensisch antropologe is. En net als Brennan werkt Reichs zowel in North Carolina in het zuiden van de Verenigde Staten als in de Canadese stad Montreal. Reichs is daarnaast hoogleraar antropologie aan de Universiteit van North Carolina in Charlotte.

Over Temperance Brennan werd tussen 2005 en 2017 een succesvolle televisieserie uitgezonden genaamd Bones.

Boeken

Reichs schrijft zowel detectiveverhalen en jeugdboeken als wetenschappelijke boeken over antropologie en forensisch onderzoek.

Thrillers

De thrillers van Kathy Reichs bevatten een hoop wetenswaar…Lees verder op Wikipedia