Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Gebroken

Kathy Reichs (auteur)
Een Amerikaanse forensisch pathologe vindt bij toeval de botten van een menselijk lichaam en als er nog een lijk met dezelfde verschijnselen aan de botten wordt gevonden, gaat ze op onderzoek uit.
Titel
Gebroken
Auteur
Kathy Reichs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Break no bones
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2007 | Andere uitgaves
392 p.
ISBN
90-225-4658-6 9789022546581

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Soms krab ik me verbijsterd achter de oren. Na jarenlang in de anonimiteit te hebben verkeerd, is mijn vakgebied plotseling helemaal in." Die bedenking maakt Kathy Reichs in het nawoord van haar nieuwste roman Gebroken. Het vakgebied waar ze het over heeft is dat van de forensische antropologie, waarbij men aan de hand van boteigenschappen meer te weten kan komen over de identiteit en de doodsoorzaak van een bepaald slachtoffer. Wellicht zijn de bekendste thrillers die daarop gebaseerd zijn, de tv-serie 'C.S.I.' (Crime Scene Investigation) en 'Bones', dat sinds kort op de Amerikaanse tv loopt. De hoofdfiguur daarvan, dokter Temperance Brennan, is gebaseerd op de protagoniste van Reichs' boeken. In Gebroken leidt ze een opgraving op een oud indianenkerkhof aan de kust van South Carolina. Plots wordt er echter een skelet blootgelegd waar nog spierweefsel en gewrichtsbanden aan vasthangen en dat is niet echt wat je verwacht op een eeuwenoude begraafplaats. Bij nader onderzo…Lees verder
Forensisch antropologe Temperance Brennan werkt met studenten op een eeuwenoude indiaanse begraafplaats. Behalve oude beenderen graven ze ook een recent skelet op. Korte tijd later wordt in een bos het lijk gevonden van een vermiste man, die is omgekomen door ophanging. Merkwaardig is dat de twee dezelfde achtergrond hebben: blanke mannen van rond de veertig. Ook hebben ze dezelfde letselpatronen. Brennan gaat op onderzoek uit, waarbij ze hulp krijgt van haar ex-man Pete en haar nieuwe vriend rechercheur Andrew Ryan. Negende misdaadroman met Temperance Brennan, zoals gebruikelijk weer met veel forensische onderzoeksdetails. Goede sfeertekening. De Amerikaanse schrijfster (1950) is zelf forensisch antropologe. De ook in Nederland uitgezonden tv-serie 'Bones' is lichtelijk gebaseerd op haar boeken. Paperback met normale druk. www.kathyreichs.com.

Over Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle (Kathy) Reichs (Chicago, 7 juli 1948) is een Amerikaans forensisch antropologe en schrijfster van detectiveverhalen die zowel in Canada als in de Verenigde Staten woont en werkt. Haar eigen leven heeft veel overeenkomsten met dat van de heldin van haar thrillers, Temperance Brennan, die eveneens een forensisch antropologe is. En net als Brennan werkt Reichs zowel in North Carolina in het zuiden van de Verenigde Staten als in de Canadese stad Montreal. Reichs is daarnaast hoogleraar antropologie aan de Universiteit van North Carolina in Charlotte.

Over Temperance Brennan werd tussen 2005 en 2017 een succesvolle televisieserie uitgezonden genaamd Bones.

Boeken

Reichs schrijft zowel detectiveverhalen en jeugdboeken als wetenschappelijke boeken over antropologie en forensisch onderzoek.

Thrillers

De thrillers van Kathy Reichs bevatten een hoop wetenswaar…Lees verder op Wikipedia