Schijnheilig

Ook verschenen als Fatale dag, Death du jour en Dag des oordeels

Kathy Reichs (auteur), Cherie Van Gelder (vertaler)
+1
Schijnheilig
×
Schijnheilig Schijnheilig

Schijnheilig

Ook verschenen als Fatale dag, Death du jour en Dag des oordeels

Genre:
Een Canadese forensisch antropologe assisteert bij het onderzoek naar een moorddadige sekte die het vooral voorzien heeft op vrouwen en baby's.
Titel
Schijnheilig
Ook verschenen als
Fatale dag, Death du jour en Dag des oordeels
Auteur
Kathy Reichs
Vertaler
Cherie Van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Death du jour
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2014 | Andere uitgaven
400 p.
ISBN
9789401602228 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een Amerikaanse forensisch antropologe die op een kloosterbegraafplaats in Quebec een reeds lang begraven lijk van een kloosterzuster zoekt, komt via een non in contact met een vrouwelijke hoogleraar godsdienstwetenschappen. Door gesprekken met haar en één van haar studenten weet ze verband te leggen tussen twee recentelijk aangetroffen verbrande lichamen en een gevaarlijke sekte wier kwalijke plannen i.v.m. het op handen zijnde millennium ze met hulp van een bevriende rechercheur kan voorkomen. Een gedegen thriller van een vakvrouw die in staat is het avontuurlijke, spannende en wetenschappelijke tot een boeiend geheel samen te voegen. Een goed opgebouwd plot, sterke finale en een heldere stijl dragen bij tot een aangenaam uurtje verpozing. Vrij kleine druk.

Over Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle (Kathy) Reichs (Chicago, 7 juli 1948) is een Amerikaans forensisch antropologe en schrijfster van detectiveverhalen die zowel in Canada als in de Verenigde Staten woont en werkt. Haar eigen leven heeft veel overeenkomsten met dat van de heldin van haar thrillers, Temperance Brennan, die eveneens een forensisch antropologe is. En net als Brennan werkt Reichs zowel in North Carolina in het zuiden van de Verenigde Staten als in de Canadese stad Montreal. Reichs is daarnaast hoogleraar antropologie aan de Universiteit van North Carolina in Charlotte.

Over Temperance Brennan werd tussen 2005 en 2017 een succesvolle televisieserie uitgezonden genaamd Bones.

Boeken

Reichs schrijft zowel detectiveverhalen en jeugdboeken als wetenschappelijke boeken over antropologie en forensisch onderzoek.

Thrillers

De thrillers van Kathy Reichs bevatten een hoop wetenswaar…Lees verder op Wikipedia