Boek
Nederlands

Schijnheilig

Ook verschenen als Fatale dag, Death du jour en Dag des oordeels

Kathy Reichs (auteur), Cherie Van Gelder (vertaler)
+1
Schijnheilig
×
Schijnheilig Schijnheilig

Schijnheilig

Ook verschenen als Fatale dag, Death du jour en Dag des oordeels

Genre:
Een Canadese forensisch antropologe assisteert bij het onderzoek naar een moorddadige sekte die het vooral voorzien heeft op vrouwen en baby's.
Titel
Schijnheilig
Ook verschenen als
Fatale dag, Death du jour en Dag des oordeels
Auteur
Kathy Reichs
Vertaler
Cherie Van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Death du jour
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2014 | Andere uitgaves
400 p.
ISBN
9789401602228 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Temple Brennan is forensisch antropologe en helpt in het winterse Montreal het raadsel oplossen omtrent het lijk van een geestelijke die reeds meer dan 100 jaar geleden werd begraven. De stoffelijke resten blijken niet te kloppen met wat over de persoon in kwestie vermeld staat in de kronieken, wat de procedure voor een eventuele heiligverklaring aardig in de war stuurt. Wat later wordt haar aandacht opgeëist door een morbide vondst in Quebec, waar in een afgelegen huis meerdere leden van een gezin verbrand en gemutileerd worden aangetroffen. Vooral dankzij haar forensisch vakmanschap weet Brennan tenslotte een verband te leggen tussen deze moorden en de bevreemdende gebeurtenissen rond een religieuze sekte in Noord- en Zuid-Carolina.

Het is zeker geen toeval dat de auteur forensisch antropologe is bij de gerechtelijke dienst van Noord-Carolina en tevens directeur forensische antropologie voor de provincie Quebec in Canada. Niets valt dan ook aan te merken op de wijze waarop …Lees verder
Een Amerikaanse forensisch antropologe die op een kloosterbegraafplaats in Quebec een reeds lang begraven lijk van een kloosterzuster zoekt, komt via een non in contact met een vrouwelijke hoogleraar godsdienstwetenschappen. Door gesprekken met haar en één van haar studenten weet ze verband te leggen tussen twee recentelijk aangetroffen verbrande lichamen en een gevaarlijke sekte wier kwalijke plannen i.v.m. het op handen zijnde millennium ze met hulp van een bevriende rechercheur kan voorkomen. Een gedegen thriller van een vakvrouw die in staat is het avontuurlijke, spannende en wetenschappelijke tot een boeiend geheel samen te voegen. Een goed opgebouwd plot, sterke finale en een heldere stijl dragen bij tot een aangenaam uurtje verpozing. Vrij kleine druk.

Over Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle (Kathy) Reichs (Chicago, 7 juli 1948) is een Amerikaans forensisch antropologe en schrijfster van detectiveverhalen die zowel in Canada als in de Verenigde Staten woont en werkt. Haar eigen leven heeft veel overeenkomsten met dat van de heldin van haar thrillers, Temperance Brennan, die eveneens een forensisch antropologe is. En net als Brennan werkt Reichs zowel in North Carolina in het zuiden van de Verenigde Staten als in de Canadese stad Montreal. Reichs is daarnaast hoogleraar antropologie aan de Universiteit van North Carolina in Charlotte.

Over Temperance Brennan werd tussen 2005 en 2017 een succesvolle televisieserie uitgezonden genaamd Bones.

Boeken

Reichs schrijft zowel detectiveverhalen en jeugdboeken als wetenschappelijke boeken over antropologie en forensisch onderzoek.

Thrillers

De thrillers van Kathy Reichs bevatten een hoop wetenswaar…Lees verder op Wikipedia