Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Virus

Kathy Reichs (auteur), Lia Belt (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Als enkele jongeren een hond redden uit een laboratorium waar medische experimenten worden uitgevoerd, raken ze besmet met een experimenteel virus dat hun leven totaal verandert.
Titel
Virus
Auteur
Kathy Reichs
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Virals
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2011
347 p.
ISBN
9789022559277 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De superslimme 14-jarige Tory (ik-figuur) is het nichtje van antropologe dr. Temperance Brennan, bekend van andere boeken van auteur Kathy Reichs. Tory is na haar moeders dood verhuisd naar het afgelegen Morris Island, voor de kust van Californië om bij haar onbekende vader te gaan wonen. Ze is de leider van een hechte groep ‘sci-philes’ wiens ouders onderzoekers zijn op het instituut op Loggerhead. De hechte groep bestaat uit drie jongens en Tory. Als ze een oud identiteitsplaatje vinden op Loggerhead en inbreken op het instituut om het leesbaar te maken, begint een spannend avontuur. Ze bevrijden Cooper, een hond die voor medische experimenten wordt gebruikt en komen zo met een onbekend virus in aanraking dat hun DNA verandert. Hierdoor krijgen ze verscherpte zintuigen en supersnelle reflexen. Hun wetenschappelijke nieuwsgierigheid combineren ze met hun nieuwe fysieke gaven om de veertig jaar oude moord op een meisje op te lossen, maar er zijn criminelen die hen willen vermoorden. V…Lees verder

Over Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle (Kathy) Reichs (Chicago, 7 juli 1948) is een Amerikaans forensisch antropologe en schrijfster van detectiveverhalen die zowel in Canada als in de Verenigde Staten woont en werkt. Haar eigen leven heeft veel overeenkomsten met dat van de heldin van haar thrillers, Temperance Brennan, die eveneens een forensisch antropologe is. En net als Brennan werkt Reichs zowel in North Carolina in het zuiden van de Verenigde Staten als in de Canadese stad Montreal. Reichs is daarnaast hoogleraar antropologie aan de Universiteit van North Carolina in Charlotte.

Over Temperance Brennan werd tussen 2005 en 2017 een succesvolle televisieserie uitgezonden genaamd Bones.

Boeken

Reichs schrijft zowel detectiveverhalen en jeugdboeken als wetenschappelijke boeken over antropologie en forensisch onderzoek.

Thrillers

De thrillers van Kathy Reichs bevatten een hoop wetenswaar…Lees verder op Wikipedia