Boek
Nederlands

Al ruim vijftig jaar zijn Prisma woordenboeken de beste keus voor de middelbare school. Elk voorjaar verschijnt een nieuwe editie, gecontroleerd en bijgewerkt door ervaren lexicografen en vertalers. Voordelig en robuust uitgevoerd.

  • Compleet: het pocketwoordenboek met de meeste trefwoorden, voorbeeldzinnen en vertalingen; inclusief compacte grammatica.
Titel
Nederlands-Duits
Bewerker
Katja B. Zaich
Naar het werk van
G.A.M.M. Van der Linden
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Prisma, [2018] | Andere uitgaven
659 p.
ISBN
9789000358540 (paperback)
Plaatsingssuggestie
Duits 831 (SISO) Woordenboeken (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Prisma heeft diverse reeksen woordenboeken, zoals Prisma miniwoordenboek, Prisma basisonderwijs woordenboek en Prisma handwoordenboek, maar van oudsher het bekendst is het Prisma pocketwoordenboek. Voor eenvoudig alledaags gebruik is het een handzaam woordenboek, dat ook voor scholen in het voortgezet onderwijs geschikt is. De bladspiegel is overzichtelijk: de trefwoorden in blauw, de diverse betekenissen zijn goed gemarkeerd. Ieder lemma bevat gegevens over woordsoort, bijhorend lidwoord, verbuiging/vervoeging, klemtoon en relevante spreekwoorden en uitdrukkingen. Het opzoeken is met behulp van een letterlineaal in de marge vergemakkelijkt. Achterin een beknopt grammaticaal overzicht. Deze herdruk is weer licht geactualiseerd. Pocket; kleine tweekolomsdruk.