Boek
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Hier mag je niet spelen

Katrien Vandewoude (auteur), Marja Meijer (illustrator)
Hier mag je niet spelen
Katrien Vandewoude
Illustrator
Marja Meijer
Amsterdam: Clavis, | Andere uitgaves
Ill.
90-6822-841-2

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Het is vakantie: Lotte en haar vrienden willen buiten spelen. Maar de stoep is te smal en de straat is te druk. Ook het park is, vreemd genoeg, voor de kinderen verboden terrein. Om toch een plek te vinden om te spelen, krijgen de kinderen hulp van Marie, een oppas-oma met een baby, en twee oude heren die altijd op het bankje in het park zitten. Samen lukt het ze om van de gemeente gedaan te krijgen een speelplek voor kinderen in te richten. Het verhaal is bij de tijd met woorden als skeeleren en mobiele telefoons. Hoewel herkenbaar voor jongere kinderen, heeft het verhaal een enigszins vreemd einde. De tekst bestaat uit korte zinnen die zelden regeloverstijgend zijn. De illustraties zijn sober van kleur, sprekend en vol details, maar trekken niet alle aandacht van de lezer. Het geheel doet daardoor rustig aan. Een handzaam boekje voor jonge lezers, dat op de grote markt voor beginnende lezers best een goede aanvulling is. Vanaf ca. 7 jaar.

Suggesties