The unconsoled

Kazuo Ishiguro (auteur)
+1
The unconsoled
×
The unconsoled The unconsoled

The unconsoled

Genre:
Een vermaard musicus logeert in een hotel in Midden-Europa waar hij verschillende mensen ontmoet die zijn leven bei͏̈nvloeden.
Onderwerp
Muziek
Titel
The unconsoled
Auteur
Kazuo Ishiguro
Taal
Engels
Uitgever
London: Faber and Faber, 2013 | Andere uitgaves
535 p.
ISBN
9780571283897 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 12 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ryder, een vermaard musicus, wordt met alle egards ontvangen in een hotel ergens in midden-Europa. Alle personen die hij ogenschijnlijk toevallig ontmoet, vertellen hem iets over hun leven en langzamerhand krijgt de lezer het gevoel dat hij meer verbonden is met die verschillende personen als op het eerste gezicht lijkt. In eenvoudig proza, met veel monologen, komen de vele karakters overtuigend over. De situaties waar ze zich in bevinden, krijgen vaak een surrealistisch verloop waardoor er een zekere spanning opgebouwd wordt. Net als in zijn vorige roman 'The remains of the day'* is ook nu het thema het onvermogen van sommige mensen om hun aandacht en toewijding t.o.v. hun naaste familie en geliefden, te laten prevaleren boven hun werk, hoe belangrijk dat ook moge zijn. Het verloop van het verhaal is ondergeschikt aan het thema. Daarom minder toegankelijk dan zijn vorige roman. Paperback met een rode auto in een landschap; redelijke letter en goede marges.

Over Kazuo Ishiguro

CC BY 2.5 - Foto van/door Mariusz Kubik, http://www.mariuszkubik.pl

Kazuo Ishiguro - roepnaam Ish of Ishy (Nagasaki, 8 november 1954) is een Japans-Engels auteur die onder meer de Booker Prize won en in 2017 de Nobelprijs voor Literatuur kreeg toegekend.

Hoewel Ishiguro in Japan werd geboren, groeide hij vanaf zijn vijfde op in Guildford. In Engeland haalde hij in 1978 zijn bachelorgraad aan de Universiteit van Kent en twee jaar later een master creatief schrijven aan de University of East Anglia in Norwich.

Literaire prijzen

Naast de Booker Prize voor zijn derde boek The Remains of the Day (1989), won Ishiguro eerder in 1986 de Whitbread Prize, voor zijn tweede boek An Artist of the Floating World. In 1998 kreeg hij de Chevalier de l'Ordre des arts et des lettres uitgereikt door het Franse Ministerie van Cultuur. In 2017 won hij de Nobelprijs voor Literatuur. De jury loofde met name zijn emotionele kracht. Men kende Ishiguro de prijs toe voor …Lees verder op Wikipedia