Als straf voor het verpesten van een opdracht moeten twee zwarte broers die bij de FBI werken, oppassen op twee verwende rijke erfgenamen. Zij vermommen zich daartoe als blanke high society meisjes
Onderwerp
Politie
Titel
White chicks
Regisseur
Keenen Ivory Wayans
Acteur
Shawn Wayans Marlon Wayans
Taal
Engels
Uitgever
Revolution, 2005
1 dvd-video
Oorspr. opname
2004
Speelduur
110 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Hongaars, audiodescriptie in het Engels Ondertiteling: Nederlands, Engels, Grieks, Hongaars
EAN
8712609965704

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse komedie uit 2004 van Keenen Ivory Wayans, met Shawn en Marlon Wayans. Twee zwarte broers zijn undercover agenten bij de FBI. Wanneer zij een belangrijke politie-inval verpesten, moeten zij voor straf een 'oppasopdracht' uitvoeren. Ze moeten de verwende blanke high society Wilson-zusjes beschermen tegen ontvoering. De agenten vermommen zich als blanke meisjes die als lokaas moeten dienen. Jann Ruyters (Trouw 16-9-'04): 'Moraal is, net als bij Tootsie of Some like it hot, dat het voor een man best leerzaam is om een poosje vrouw te zijn. Verschil is dat de les hier geleerd wordt via te harde scheten en te nauwe lingerie.' De Telegraaf (16-9-'04) vindt: 'Het is knap wat de make-upartiesten nog hebben kunnen uithalen met de Wayans-jongens, maar van een kilometer afstand zou je ze nog willen vragen om de buitenspelval even uit te leggen. Zo flauw als 'Scary Movie' - van dezelfde makers - wordt het allemaal nooit, en zelfs dát is op een gegeven moment jammer.' David Sneek (Volks…Lees verder

Over Keenen Ivory Wayans

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Angela George

Keenen Ivory Wayans (New York, 8 juni 1958) is een Amerikaans acteur, komiek, filmregisseur en schrijver. Hij studeerde enkele jaren, maar stopte met studeren om carrière als komiek te maken.

Hij komt uit een gezin van tien kinderen, van wie er nog vier bekend zijn geworden: Shawn, Marlon, Damon en Kim. Wayans was de bedenker, schrijver en producent van het sketchprogramma In Living Color.

Hij werkt ook vaak met zijn broers Shawn en Marlon, die in hitfilms als Scary Movie, White Chicks en Little Man speelden.

Externe link

  • (en)  Keenen Ivory Wayans in de Internet Movie Database
Lees verder op Wikipedia