Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Afrekening in midzomer

Keigo Higashino (auteur), Luk Van Haute (vertaler)
Bij een Japans kustplaatsje wil een bedrijf ertslagen in de zeebodem gaan exploiteren; een bezoeker van een informatieavond wordt dood aangetroffen.
Titel
Afrekening in midzomer
Auteur
Keigo Higashino
Vertaler
Luk Van Haute
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Japans
Oorspr. titel
Manatsu no hǒteishiki
Editie
1
Uitgever
Breda: De Geus, 2014
446 p.
ISBN
9789044528855 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na ‘De fatale toewijding van verdachte X’ en ‘Redding van een heilige’* is dit de derde detective van de Japanse auteur (1958) in Nederlandse vertaling. Ook hier moeten rechercheur Shunpei Kusanagi en zijn vriend Manabu Yukawa, een briljant fysicus, bijgenaamd professor Galileo, een moord oplossen. Nadat in het kustplaatsje Harigaura het toerisme is afgenomen wil een bedrijf ertslagen, die zich op relatief geringe diepte in de zeebodem bevinden, ontginnen. Velen hopen op een opbloei van een nieuwe industrie in hun streek, anderen willen dat het milieu beschermd wordt. Als een van de aanwezigen van een informatieavond dood wordt aangetroffen, wordt er een onderzoek gestart waarbij een familiecomplot wordt ontdekt. Voorin is een lijst met personages opgenomen, achterin een verklarende woordenlijst. In Japan verfilmd. Sfeervolle thriller, de auteur is in Japan meer dan eens bekroond, zijn twee eerder in het Nederlands vertaalde boeken kregen beide vier sterren op Crimezone.nl. Normale druk.

Over Keigo Higashino

Keigo Higashino (東野 圭吾, , Higashino Keigo, 4 februari 1958) is een Japanse auteur, vooral bekend voor zijn misdaadromans. Hij was de 13e voorzitter van de vereniging Mystery Writers of Japan van 2009 tot 2013. Hij won in 1985 de 31e Edogawa Rampo Prijs voor zijn roman Hōkago (放課後).

Nederlandse vertalingen

  1. De fatale toewijding van verdachte X (2012). Originele titel: Yōgisha X no Kenshin (容疑者Xの献身) (2005).
  2. Redding van een heilige (2013)
  3. Afrekening in midzomer
Lees verder op Wikipedia

Suggesties