Boek
Nederlands

Wereld voetbal recordboek 2017

Keir Radnedge (auteur)
+1
Wereld voetbal recordboek 2017
×
Wereld voetbal recordboek 2017 Wereld voetbal recordboek 2017

Wereld voetbal recordboek 2017

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Allerlei weetjes en cijfers van alle voetballanden op de wereld. Met aandacht voor de EK's en WK's, het vrouwenvoetbal en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Titel
Wereld voetbal recordboek 2017
Auteur
Keir Radnedge
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
World football records 2017
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2016
256 p. : ill.
ISBN
9789002262005 (hardback, Manteau) 9789067979108 (hardback, Voetbal International)
Plaatsingssuggestie
619.13 (SISO) Balsport (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Geactualiseerde, achtste editie van het voetbalrecordboek met vele cijfers, feiten en ranglijsten over het internationale topvoetbal. Door de media en de toename van de sponsoring is de aandacht voor voetbal alsmaar toegenomen. Het rijk geïllustreerde boek bevat talloze statistieken en informatie over alle belangrijke topvoetballanden, voetbaltoernooien en spelers. Per land komen de grootste sterren, de beste resultaten en uitslagen van belangrijke wedstrijden aan bod. Daarnaast veel aandacht voor de EK’s en WK’s voetbal. Aan vrouwenvoetbal is een apart hoofdstuk gewijd. Het vrij grote (A4-formaat) en dikke boek is vrijwel compleet. De kleurenfoto’s en beschrijvingen van de voetbalhelden van toen en nu maken het leuk om te lezen voor jong en oud. Volle en kleurrijke bladspiegel met korte tekstblokken met duidelijke vette tussenkopjes en teksten in gekleurde kaders. De tekst leest iets minder prettig als het op een gekleurde gelinieerde ondergrond staat. Het gebruikte lettertype is nie…Lees verder

Wereld voetbal recordboek 2017

Voor een leek in voetbal lijkt dit 256 tellende informatief boek weinig te bieden te hebben. Toch is het aangenaam om er door te bladeren en kleine weetjes op te doen. Zo behandelen de eerste 150 pagina's alle landen die op EK’s en WK’s hun beste beentje voor zetten. Per land krijg je een korte tekst met algemene informatie. Op een aantal pagina’s staan lukraak nog interessante artikeltjes aangevuld met foto’s. Info over de belangrijkste spelers, coaches, interlands, ... Af en toe een leuk rubriekje ertussen (zoals kussende collega’s bij Frankrijk) maken het luchtig en entertainend. Vermits dit korte niet te moeilijke teksten (al is het een klein lettertype) zijn, is dit een gecombineerd topcadeau voor een vader en zoon die allebei van voetbal houden. Spijtig dat er zo weinig aandacht aan het vrouwenvoetbal gegeven is. Met slechts een paar pagina’s in een hoofdstuk gaan ze er toch wel snel overheen.