Een aaneenschakeling van (romantische) verhalen die zich afspelen in Berlijn, elk met een eigen perspectief en stijl.
Onderwerp
Berlijn
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
115 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8719372008386

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

‘Berlin, I love you’ is het vierde deel in de ‘Cities of love’-reeks, na ‘New York, I love you’* (2008), ‘Paris, je t’aime’** (2006) en ‘Rio, eu te amo’* (2014). Net als de voorgaande delen bestaat de film uit losse segmenten door verschillende regisseurs, die losjes met elkaar verbonden zijn. Deze keer zijn er tien verhalen door twaalf regisseurs met als acteurs onder meer Keira Knightley, Helen Mirren, Jim Sturgess en Luke Wilson. Jane (Kneightley) werkt in een vluchtelingenopvang en neemt een jongetje mee naar huis, twee straatartiesten (Robert Stadlober en Rafaëlle Cohen) krijgen langzamerhand een relatie, een Hollywood-regisseur (Wilson) krijgt nieuwe inspiratie van een jonge poppenspeler (Dianna Agron). De Amerikaanse recensenten zijn kritisch. Peter Debruges (variety.com): ‘(…) a global mix of talent invent stories that could have taken place anywhere. (…) by and large, the film feels aimless and uninspired. (…)’ De reeks wordt voortgezet met onder meer Shanghai en Venetië.

Over Keira Knightley

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door GabboT

Keira Christina Knightley (Teddington (Londen), 26 maart 1985) is een Brits actrice. Ze werd in 2006 genomineerd voor zowel een Academy Award als een Golden Globe voor haar hoofdrol als Elizabeth Bennet in de boekverfilming Pride & Prejudice. Meer dan 25 andere acteerprijzen werden haar daadwerkelijk toegekend, waaronder een Empire Award en de Rembrandt voor beste internationale actrice voor haar hoofdrol in de dramafilm Atonement (2007) en een People's Choice Award voor favoriete actrice in 2008.

Biografie

Knightley is de dochter van een acteur en een toneelschrijfster. Ze debuteerde in 1993 voor de camera met een rolletje in de televisieserie Screen One (aflevering Royal Celebration).

Op haar negende speelde Knightley haar eerste filmrol in de televisiefilm A Village Affair. Enkele rollen in andere televisiefilms volgden. De eerste bioscoopfilm waarin ze te zien was, is Star War…Lees verder op Wikipedia

Suggesties