Cd

Mysteries ; Shades

Keith Jarrett (uitvoerder), Dewey Redman (uitvoerder), Charlie Haden (uitvoerder)
Titel
Mysteries ; Shades
Uitvoerder
Keith Jarrett 1945- (piano;fluit;percussie) Dewey Redman  (saxofoon;tamboerijn;musette) Charlie Haden 1937-2014 (contrabas) Paul Motian 1931-2011 (drums;percussie) Guilherme Franco  (percussie)
Uitgever
Impulse, 2011
1 cd
Oorspr. opname
1976
Speelduur
01:16:24
EAN
0602527809519
CDR
JE33724
Plaatsingssuggestie
73 - Jazz (NBLC) J1 - Jazz (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Keith Jarrett

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Olivier Bruchez

Keith Jarrett (Allentown, 8 mei 1945) is een Amerikaans pianist.

Beginjaren

Jarrett werd geboren en groeide op in Allentown, Pennsylvania. Hij bezat een absoluut gehoor en begon op driejarige leeftijd piano te spelen; met zeven jaar gaf hij zijn eerste recital met werken van Mozart, Bach, Beethoven en Saint-Saëns. Gedurende zijn jeugd werd Jarrett onderwezen in klassieke muziek. Na zijn middelbare school verhuisde Jarrett naar Boston, Massachusetts, waar hij kortstondig de Berklee College of Music bezocht. In zijn tienerjaren kreeg hij de mogelijkheid compositie te studeren bij de vermaarde docente Nadia Boulanger, maar Jarrett verkoos om naar New York te verhuizen om daar jazzmuziek te spelen. Een optreden van Dave Brubeck was hierbij een vroege inspiratie.

In New York speelde hij veelal in de beroemde jazzclub Village Vanguard, waarna hij begon te toeren met Art Blakey's The Jazz Messengers. Hij werd al snel opg…Lees verder op Wikipedia

Suggesties