Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Roeping

Kelley Armstrong (auteur), Selma Soester (vertaler)
Maya Delaney is een skinwalker. Ze kan sneller rennen, hoger klimmen en beter zien dan bijna iedereen. Binnenkort zal ze de gedaante van een dier kunnen aannemen. Die gave komt tot ontwikkeling wanneer Maya met haar vrienden gestrand is in de wildernis.
Titel
Roeping
Auteur
Kelley Armstrong
Vertaler
Selma Soester
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The calling
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2013
336 p.
ISBN
9789048817238 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Maya (16, ik-figuur) woont op een eiland dat eigendom is van een farmaceutisch bedrijf. Ze heeft ontdekt dat dit bedrijf onderzoek doet naar bovennatuurlijke vermogens en de kinderen op het eiland maken hiervan deel uit. Maya is een skinwalker en ze ervaart dat haar vermogens zich beginnen te ontwikkelen. De eilandbewoners moeten vluchten vanwege brand en de helikopter waarin Maya zit, stort neer. Ze overleeft de crash samen met vijf jongeren en haar hond. Zij zijn nu in de wildernis en proberen de weg naar de bewoonde wereld terug te vinden. Al snel blijkt, dat ze worden gevolgd. Dit tweede deel van de 'Darkness Rising-trilogie'* sluit naadloos aan op het eerste deel. De spanning zit er vanaf de eerste pagina in en dit blijft zo tot de laatste pagina. Het verhaal eindigt, net als in het vorige deel, met een cliffhanger. Het is vanuit Maya geschreven en de lezer kan zich daardoor goed inleven in haar gevoelens. Dit spannende avonturenboek met een groot geheim is prettig leesbaar en za…Lees verder

Over Kelley Armstrong

Kelley Armstrong (Sudbury, Ontario, 14 december 1968) is een Canadees schrijfster van met name horror-, misdaad- en fantasyverhalen. Ze woont in Ontario (Canada) met haar man en drie kinderen. Ze is vooral bekend als de auteur van de internationale bestsellerserie Women of the Otherworld. Daarnaast heeft ze nog twee young-adult/ fantasy-trilogieën uitgebracht, genaamd Darkest Powers en Darkness Rising. De Darkest Powers trilogie bestaat uit de boeken Bezwering (The Summoning), Ontwaken (The Awakening) en Afrekening (The Reckoning). Darkness Rising bestaat uit de boeken Samenzwering (The Gathering), Roeping (The Calling) en Verrijzing (The Rising).

Lees verder op Wikipedia

Suggesties