Blad­muziek
Engels

Breakaway

Kelly Clarkson (muziek)
Titel
Breakaway
Muziek
Kelly Clarkson
Taal
Engels
Uitgever
London: Faber Music, 2006
79 p.
Aantekening
Bezetting: piano, zang, gitaar (gitaarsymbolen)
ISBN
0-571-52536-9
Plaatsingssuggestie
788.42 (SISO) Songbooks ; Songbooks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bladmuziek van het tweede album (maart 2005) van deze winnares van de eerste editie van American Idol. In Amerika is het gelijknamige album al dubbel platina en in Nederland is het lied Because of you een hit. Dat lied en elf andere titels in een arrangement voor zang, piano en gitaar (akkoorden en diagrammen). Een aanrader. 79 blz. IMP / Faber ISBN 0-571-52536-9.

Over Kelly Clarkson

Kelly Brianne Clarkson (Fort Worth (Texas), 24 april 1982) is een Amerikaans zangeres. Ze was winnaar van American Idol in 2002 en heeft drie Grammy Awards gewonnen.

Biografie

Clarkson bracht haar jeugd door in Texas. Ze was het derde en jongste kind van een lerares van Griekse en Ierse afkomst, en een gewezen ingenieur van Welshe afkomst.

Clarksons ouders scheidden toen zij zes jaar oud was. In het nummer Because of You uit 2005 heeft ze dit thema verwerkt. Haar broer ging bij haar vader wonen, haar zus bij haar tante en Kelly bij haar moeder.

Clarkson was een meisje dat graag zong en op dertienjarige leeftijd werd haar gevraagd te zingen in het koor van haar middelbare school. Dit aanbod nam ze aan en vanaf dit moment had ze de kans om haar stem te trainen. Nadat Clarkson het diploma van de middelbare school behaalde, besloot ze samen met een vriendin naar Los Angeles te verhuizen om mee te gaan doe…Lees verder op Wikipedia