Strip
Nederlands

Drehadaxa

Ken Broeders (auteur)
Ballonstrip. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
Drehadaxa
Auteur
Ken Broeders
Taal
Nederlands
Uitgever
Zelhem: Arboris, 2003
47 p. : ill.
ISBN
90-343-0073-0

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 38 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'Voorbij de steen' is een fantasyserie die schaamteloos inhaakt op het succes van de Lord of the ringsfilms, maar doet dat wel op een stijlvolle manier. Het verhaal gaat over een dwerg die hulp zoekt voor zijn volk dat wordt belegerd door een gigantische overmacht monsters. De schier onneembare burcht ligt in een berg (zie Lord of the Rings 2) en staat op het punt te vallen. De dwerg Demer weet door de belegering te breken (terwijl zijn volk denkt dat het gehele reddingsteam is gedood), maar wordt gevangen genomen door een wrede jonkheer, die hem als cadeau wil aanbieden aan de koning. Allemaal niet bijzonder origineel, maar Broeders vertelt het met veel vaart, goede afwisseling in kaders en in een toepasselijke Rien Poortvliet-stijl, die lekker fel is ingekleurd. Een bijna perfecte fantasystrip.

Over Ken Broeders

Ken Broeders (Antwerpen, 1970) is een Belgisch stripkunstenaar. Hij doet zowel scenario's als grafiek en werkt rechtstreeks in kleur met acryl-, plakkaat- of waterverf.

Biografie

Broeders volgde een opleiding aan het Antwerpse Sint-Lucasinstituut, waar hij in 1993 afstudeerde. Zijn eindwerk Tyndall werd met de medewerking van scenarist Luc Van Peborgh uitgewerkt tot een vijfdelige stripreeks, uitgegeven door Arboris. Na Tyndall verscheen zijn serie Voorbij de Steen, een fantasyreeks in een min of meer laat-Romeinse setting. De reeks werd na vier delen vrij abrupt gestopt door de uitgever. Hierna volgde de one-shot Cyrano, een verstripping van het beroemde toneelstuk uit 1897 voor de collectie Classix van Standaard Uitgeverij. Daar verscheen ook zijn volgende reeks Apostata, een ambitieuze historische cyclus over Julianus de Afvallige, die vertaald is in het Frans. Daarna begon Broeders aan Dri…Lees verder op Wikipedia