Strip
Nederlands

Het spoor van Demer

Ken Broeders (auteur)

Het spoor van Demer

In de reeks:
Ballonstrip. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
Het spoor van Demer
Auteur
Ken Broeders
Taal
Nederlands
Editie
2de herz. dr.
Uitgever
Zelhem: Arboris, 2004 | Andere uitgaves
47 p. : ill.
ISBN
90-343-2998-4

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 33 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De laatste enclave van het voormalige grote dwergenrijk wordt belegerd door de aartsvijand, de Nhamad. Een groepje helden doorbreekt de omsingeling om hulp te zoeken achter de bergen (titel serie!), waarheen volgens de overlevering eeuwen geleden hun familieleden vertrokken. Helaas sneuvelen ze, door verraad, op één na. De jonge overlevende Demer trekt alleen door de besneeuwde bergen en grottenwereld verder, belaagd en soms geholpen door mythische wezens. Hij eindigt ondersteboven in een val. Eerste deel uit een nieuwe serie, wordt vervolgd. Realistische tekeningen, bijzonder fraai en sfeervol ingeschilderd. Enige humor en een knipoog naar de wereld van Tolkien. Het verhaal is ondanks enkele nevenplotjes vrij recht toe recht aan. Voorplaat met dwerg in gletscherlandschap, een mythisch teken en griezelige kop. Een veelbelovende fantasyqueeste. Voor vanaf een jaar of veertien.

Over Ken Broeders

Ken Broeders (Antwerpen, 1970) is een Belgisch stripkunstenaar. Hij doet zowel scenario's als grafiek en werkt rechtstreeks in kleur met acryl-, plakkaat- of waterverf.

Biografie

Broeders volgde een opleiding aan het Antwerpse Sint-Lucasinstituut, waar hij in 1993 afstudeerde. Zijn eindwerk Tyndall werd met de medewerking van scenarist Luc Van Peborgh uitgewerkt tot een vijfdelige stripreeks, uitgegeven door Arboris. Na Tyndall verscheen zijn serie Voorbij de Steen, een fantasyreeks in een min of meer laat-Romeinse setting. De reeks werd na vier delen vrij abrupt gestopt door de uitgever. Hierna volgde de one-shot Cyrano, een verstripping van het beroemde toneelstuk uit 1897 voor de collectie Classix van Standaard Uitgeverij. Daar verscheen ook zijn volgende reeks Apostata, een ambitieuze historische cyclus over Julianus de Afvallige, die vertaald is in het Frans. Daarna begon Broeders aan Dri…Lees verder op Wikipedia