Strip
Nederlands
Ballonstrip. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
Rheyn
Auteur
Ken Broeders
Taal
Nederlands
Uitgever
Zelhem: Arboris, 2004
46 p. : ill.
ISBN
90-343-0226-1

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 36 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'Voorbij de steen' gaat over een dwerg die hulp zoekt voor zijn volk dat wordt belegerd door een gigantische overmacht van monsters. De schier onneembare burcht ligt in een berg en staat op het punt te vallen. De dwerg Demer weet door de belegering te breken en gaat op zoek naar andere dwergen, waarvan in oude mythes wordt verhaald. Niemand gelooft daar echter in, maar het is de enige kans. In deel drie focust de tekenaar op allerlei complotten en verwikkelingen in de belegerde burcht. Er is een verrader, maar wie zou dat zijn? De vergelijkingen tussen 'The lord of the rings' en 'Voorbij de steen' dringen zich voortdurend op, maar deze strip is stijlvol getekend in lekker felle kleuren en vlot verteld met veel afwisseling tussen verschillende personages, locaties en actie- dan wel dramascènes. Een bijna perfecte fantasystrip.

Over Ken Broeders

Ken Broeders (Antwerpen, 1970) is een Belgisch stripkunstenaar. Hij doet zowel scenario's als grafiek en werkt rechtstreeks in kleur met acryl-, plakkaat- of waterverf.

Biografie

Broeders volgde een opleiding aan het Antwerpse Sint-Lucasinstituut, waar hij in 1993 afstudeerde. Zijn eindwerk Tyndall werd met de medewerking van scenarist Luc Van Peborgh uitgewerkt tot een vijfdelige stripreeks, uitgegeven door Arboris. Na Tyndall verscheen zijn serie Voorbij de Steen, een fantasyreeks in een min of meer laat-Romeinse setting. De reeks werd na vier delen vrij abrupt gestopt door de uitgever. Hierna volgde de one-shot Cyrano, een verstripping van het beroemde toneelstuk uit 1897 voor de collectie Classix van Standaard Uitgeverij. Daar verscheen ook zijn volgende reeks Apostata, een ambitieuze historische cyclus over Julianus de Afvallige, die vertaald is in het Frans. Daarna begon Broeders aan Dri…Lees verder op Wikipedia