Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Met alle mogelijke middelen maken een Engelse officier en zijn geliefde in en om Cai͏̈ro jacht op een spion die Britse legergeheimen aan generaal Rommel doorseint.
Titel
Code Rebecca
Auteur
Ken Follett
Vertaler
Ronald Cohen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The key to Rebecca
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2018 | Andere uitgaven
334 p.
ISBN
9789022582923 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de loop van het jaar 1942 lijken de successen van nazigeneraal Rommel Noord-Afrika definitief in Duitse handen te brengen. Rommels kennis van woestijn en omstandigheden dankt hij voor een niet gering gedeelte aan de spionageactiviteiten van Alex Wolff die de Britten op de meest natuurlijke wijze informatie wist te ontfutselen. Met alle mogelijke middelen maken een Engelse officier en zijn geliefde in en om Caïro jacht op deze spion. Spannende, goed geschreven spionageroman van de Britse auteur (1949).

Over Ken Follett

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door LunaFredda

Ken Follett (Cardiff, Wales, 5 juni 1949) is een Britse schrijver van onder andere thrillers en historische romans. In die genres behoort hij tot de succesvolste auteurs. Van zijn boeken zijn meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Biografie

Jonge jaren

Ken Follett werd geboren als de zoon van Martin en Veenie Follett. Hij woonde in een middenklasse-gezin. Toen hij 10 jaar oud was verhuisde zijn familie naar Londen. Follets familie was streng christelijk, en verbood hem om films en televisie te kijken. Daardoor ontwikkelde Follett al op jonge leeftijd een interesse in boeken.

In 1967 werd Follett toegelaten op de University College London, alwaar hij filosofie studeerde. In 1968 trouwde hij met zijn eerste vrouw, Mary.

Na in 1970 te zijn afgestudeerd volgde Follett een korte cursus tot journalist, en werkte drie jaar lang in Cardiff voor de …Lees verder op Wikipedia