In de 16e eeuw, als Elizabeth Tudor koningin van Engeland wordt, neemt zij een in de liefde teleurgestelde jongeman in dienst als haar spion in een door godsdienstoorlogen verscheurd Europa, waarbij zijn loyaliteit zwaar op de proef wordt gesteld.
Titel
A column of fire
Auteur
Ken Follett
Taal
Engels
Uitgever
London: Pan Books, 2018 | Andere uitgaven
xiii, 890 p.
ISBN
9781447278771 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mary Tudor is koningin van Engeland en vervolgt protestanten met straffe hand. Als haar halfzuster Elizabeth de scepter overneemt, wordt zij om haar meer tolerante houding belaagd door de rest van Europa. Om complotten en aanslagen op haar leven te verijdelen richt zij een geheime dienst op. Een van haar eerste spionnen is Ned Willard uit Kingsbridge, die zijn verdriet probeert te vergeten nu zijn bruid Margery aan een ander uitgehuwelijkt is. Zijn leven is de rode draad in het verhaal dat wemelt van talloze hoofd- en bijfiguren die door hun grote aantal het lezen nodeloos ingewikkeld maken. Dit (te) wijdlopig opgezette epos van bijna 900 pagina's voert van Engeland naar Spanje en Frankrijk en Zwitserland en bestrijkt de periode van 1558 tot 1620, een turbulente tijd vol avontuur en gevaren die door de auteur (1949) goed weergegeven wordt. Bovendien is hij zorgvuldig omgegaan met historische authenticiteit, ook al zijn de dialogen soms potsierlijk modern. Met een kaartje van Kingsbrid…Lees verder

Over Ken Follett

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door LunaFredda

Ken Follett (Cardiff, Wales, 5 juni 1949) is een Britse schrijver van onder andere thrillers en historische romans. In die genres behoort hij tot de succesvolste auteurs. Van zijn boeken zijn meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Biografie

Jonge jaren

Ken Follett werd geboren als de zoon van Martin en Veenie Follett. Hij woonde in een middenklasse-gezin. Toen hij 10 jaar oud was verhuisde zijn familie naar Londen. Follets familie was streng christelijk, en verbood hem om films en televisie te kijken. Daardoor ontwikkelde Follett al op jonge leeftijd een interesse in boeken.

In 1967 werd Follett toegelaten op de University College London, alwaar hij filosofie studeerde. In 1968 trouwde hij met zijn eerste vrouw, Mary.

Na in 1970 te zijn afgestudeerd volgde Follett een korte cursus tot journalist, en werkte drie jaar lang in Cardiff voor de …Lees verder op Wikipedia