Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De derde tweeling

Ken Follett (auteur)

De derde tweeling

In de reeks:
Genre:
Een psychologe die onderzoek doet naar de aard van criminaliteit en daartoe tweelingen opspoort die gescheiden van elkaar zijn opgevoed, ontdekt twee mannen die weliswaar genetisch identiek zijn maar verschillende geboortedata en verschillende moeders hebben.
Titel
De derde tweeling
Auteur
Ken Follett
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The third twin
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2000 | Andere uitgaves
528 p.
ISBN
90-449-2874-0

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 31 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een jonge psychologe werkt aan een grootscheeps onderzoek naar de aard van criminaliteit: is die genetisch bepaald of niet? Daartoe spoort ze tweelingen op die gescheiden van elkaar zijn opgevoed. Ze ontdekt twee mannen (en later nog meer) die weliswaar genetisch identiek zijn (een tweeling dus) maar verschillende geboortedata hebben en verschillende moeders. Zo komt ze op het spoor van een oud militair-industrieel complot om ideale soldaten te kweken. De leiders daarvan proberen de onthulling van hun vroegere activiteiten ten koste van alles te voorkomen, zodat de psychologe in groot gevaar komt te verkeren. Heel spannende thriller vol verrassingen en met lichte sciencefiction-trekjes. Tevens een aanval op radicaal-rechts in de Amerikaanse politiek. Pocketeditie, normale druk.

Over Ken Follett

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door LunaFredda

Ken Follett (Cardiff, Wales, 5 juni 1949) is een Britse schrijver van onder andere thrillers en historische romans. In die genres behoort hij tot de succesvolste auteurs. Van zijn boeken zijn meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Biografie

Jonge jaren

Ken Follett werd geboren als de zoon van Martin en Veenie Follett. Hij woonde in een middenklasse-gezin. Toen hij 10 jaar oud was verhuisde zijn familie naar Londen. Follets familie was streng christelijk, en verbood hem om films en televisie te kijken. Daardoor ontwikkelde Follett al op jonge leeftijd een interesse in boeken.

In 1967 werd Follett toegelaten op de University College London, alwaar hij filosofie studeerde. In 1968 trouwde hij met zijn eerste vrouw, Mary.

Na in 1970 te zijn afgestudeerd volgde Follett een korte cursus tot journalist, en werkte drie jaar lang in Cardiff voor de South Wales Echo. Daarna ke…Lees verder op Wikipedia