De man van St. Petersburg

Ken Follett (auteur), Gerard Grasman (vertaler)
Een Russisch meisje, omstreeks 1914 gehuwd met een Engelse graaf, ontmoet de vader van haar kind, een politieke vijand van de graaf, die er op uit is om een verdrag tussen Rusland en Engeland te verhinderen.
Titel
De man van St. Petersburg
Auteur
Ken Follett
Vertaler
Gerard Grasman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The man from St. Petersburg
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2023 | Andere uitgaven
366 p.
ISBN
9789059901070 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het adellijke Londen 1914: lord Stephen Walden woont met zijn uit Rusland afkomstige echtgenote Lydia en hun dochter Charlotte op een riant landhuis. Connecties in de hogere kringen, waaronder de jonge Winston Churchill. Oorlogswolken dreigen boven Europa. Rusland wil Engeland als bondgenoot tegen Duitsland en stuurt prins Aleks, neef van Lydia, naar Engeland teneinde het bondgenootschap te verzekeren. En vermits Lord Walden op goede voet staat met Winston Churchill lijkt een regeling best mogelijk. Doch de anarchistische beweging, met als gezant Feliks Ksjesinski, wil hoe dan ook een akkoord met Rusland verijdelen. De uit St. Petersburg afkomstige Feliks krijgt de opdracht Aleks te vermoorden. Blijkt Feliks de vroegere verloofde te zijn van Lydia, de vrouw van Lord Walden. In een bloedstollende jacht op Aleks zal Feliks met zijn verleden geconfronteerd worden. Dit alles tegen een achtergrond van sociale ongelijkheid en de opkomst van de suffragettes die meer rechten voor de vrouw o…Lees verder

Over Ken Follett

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door LunaFredda

Ken Follett (Cardiff, Wales, 5 juni 1949) is een Britse schrijver van onder andere thrillers en historische romans. In die genres behoort hij tot de succesvolste auteurs. Van zijn boeken zijn meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Biografie

Jonge jaren

Ken Follett werd geboren als de zoon van Martin en Veenie Follett. Hij woonde in een middenklasse-gezin. Toen hij 10 jaar oud was verhuisde zijn familie naar Londen. Follets familie was streng christelijk, en verbood hem om films en televisie te kijken. Daardoor ontwikkelde Follett al op jonge leeftijd een interesse in boeken.

In 1967 werd Follett toegelaten op de University College London, alwaar hij filosofie studeerde. In 1968 trouwde hij met zijn eerste vrouw, Mary.

Na in 1970 te zijn afgestudeerd volgde Follett een korte cursus tot journalist, en werkte drie jaar lang in Cardiff voor de …Lees verder op Wikipedia