Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Door het oog van de naald

Ken Follett (auteur), Ronald Cohen (vertaler)
Een spion voor de Duitsers heeft de plannen van de geallieerde D-Day in zijn bezit. De Britse contraspionage opent een klopjacht op hem.
Titel
Door het oog van de naald
Auteur
Ken Follett
Vertaler
Ronald Cohen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Eye of the needle
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2018 | Andere uitgaven
397 p.
ISBN
9789022582916 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een heruitgave van Folletts eerste roman uit 1978, waarin de Britse geheime dienst in 1944 jacht maakt op een Duitse meesterspion bijgenaamd de Naald. Lange tijd is het een vergeefse jacht, totdat men aan de hand van een oude foto eindelijk weet hoe hij er uit ziet. Dan begint een jacht door Engeland tot in het noorden van Schotland, waarbij de Naald een spoor van lijken achterlaat. De ontknoping volgt op een klein eiland. De spion kan de Duitsers uiterst belangrijke informatie verschaffen over de op handen zijnde invasie en daarom is het van het grootste belang hem te pakken. De roman heeft nog niets van zijn aantrekkingskracht verloren. Een sterk plot, memorabele en heel gevarieerde karakters, spanning en een uitstekend sfeertekening van het leven in Groot Brittannië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met bovendien een knap realiteitsgehalte. De schrijver overtuigt dat het zomaar historisch zou kunnen zijn. Een roman waarmee Follett in een keer zijn naam vestigde.

Over Ken Follett

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door LunaFredda

Ken Follett (Cardiff, Wales, 5 juni 1949) is een Britse schrijver van onder andere thrillers en historische romans. In die genres behoort hij tot de succesvolste auteurs. Van zijn boeken zijn meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Biografie

Jonge jaren

Ken Follett werd geboren als de zoon van Martin en Veenie Follett. Hij woonde in een middenklasse-gezin. Toen hij 10 jaar oud was verhuisde zijn familie naar Londen. Follets familie was streng christelijk, en verbood hem om films en televisie te kijken. Daardoor ontwikkelde Follett al op jonge leeftijd een interesse in boeken.

In 1967 werd Follett toegelaten op de University College London, alwaar hij filosofie studeerde. In 1968 trouwde hij met zijn eerste vrouw, Mary.

Na in 1970 te zijn afgestudeerd volgde Follett een korte cursus tot journalist, en werkte drie jaar lang in Cardiff voor de South Wales Echo. Daarna ke…Lees verder op Wikipedia

Suggesties