Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
De lotgevallen van families in Engeland, Wales, Rusland, Duitsland en VS zijn verweven met de gebeurtenissen voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.
Titel
Nacht van het kwaad
Auteur
Ken Follett
Vertaler
Joost van der Meer Bill Oostendorp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Winter of the world
Editie
6
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2014 | Andere uitgaven
926 p.
ISBN
9789047514923 (paperback) 9789022571545 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Verschillende families uit Amerika, Engeland, Duitsland en Rusland zijn de hoofdpersonen in deze roman die de periode 1933-1949 bestrijkt. Alle mogelijke onderwerpen en gebeurtenissen komen aan bod, gezien en beleefd door de verschillende personages. Niet alleen de Tweede Wereldoorlog, maar ook maatschappelijke ontwikkelingen komen aan de orde. Vooroordelen, romantiek, jaloezie en de ontwikkeling van de atoombom maken deze roman meer dan een geschiedenisboek. Het bijzonder boeiende verhaal weet van begin tot einde te boeien. Tweede deel van de Century-trilogie na 'Val der titanen'. Dit deel is goed zelfstandig te lezen. Kleine druk.

Over Ken Follett

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door LunaFredda

Ken Follett (Cardiff, Wales, 5 juni 1949) is een Britse schrijver van onder andere thrillers en historische romans. In die genres behoort hij tot de succesvolste auteurs. Van zijn boeken zijn meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Biografie

Jonge jaren

Ken Follett werd geboren als de zoon van Martin en Veenie Follett. Hij woonde in een middenklasse-gezin. Toen hij 10 jaar oud was verhuisde zijn familie naar Londen. Follets familie was streng christelijk, en verbood hem om films en televisie te kijken. Daardoor ontwikkelde Follett al op jonge leeftijd een interesse in boeken.

In 1967 werd Follett toegelaten op de University College London, alwaar hij filosofie studeerde. In 1968 trouwde hij met zijn eerste vrouw, Mary.

Na in 1970 te zijn afgestudeerd volgde Follett een korte cursus tot journalist, en werkte drie jaar lang in Cardiff voor de …Lees verder op Wikipedia