Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Nachtwakers

Ken Follett (auteur)
In de zomer van 1941 ontsnappen een jongen en een meisje van Denemarken naar Engeland met een opgelapt vliegtuigje en voor de Britten vitale informatie over de Duitse radar.
Titel
Nachtwakers
Auteur
Ken Follett
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hornet flight
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2003 | Andere uitgaven
360 p.
ISBN
90-269-8327-1

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Thrilller die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in Denemarken afspeelt. Het is 1941 en de Britse inlichtingendienst M16 pikt een Duits radiobericht op waarin melding wordt gemaakt van een nieuwe uitvinding, Freya genaamd (Freya is een godin van de Vikingen). Hermia Mount, werkzaam bij de M16, vermoedt dat het gaat om een geheime radarinstallatie voor de Deense kust. Ze besluit de verzetsgroep Nachtwakers, geleid door haar verloofde Arne Olufsen, in te schakelen. Ook de 18-jarige Harald Olufsen, student en Arnes broer, raakt bij het onderzoek naar de geheime Duitse installatie betrokken en wanneer Arne wordt gearresteerd, besluit Harold de gevonden informatie samen met een vriendin in een opgelapte tweedekker naar Engeland te brengen. Een uiterst riskante vlucht… 'Nachtwakers' is weer een met veel vaart geschreven thriller vol spanning, avontuur en wat romantiek, van bestsellerauteur Ken Follett (1949), die eerder de oorlogsthrillers 'Door het oog van de naald', 'Code Rebecca' en 'C…Lees verder

Over Ken Follett

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door LunaFredda

Ken Follett (Cardiff, Wales, 5 juni 1949) is een Britse schrijver van onder andere thrillers en historische romans. In die genres behoort hij tot de succesvolste auteurs. Van zijn boeken zijn meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Biografie

Jonge jaren

Ken Follett werd geboren als de zoon van Martin en Veenie Follett. Hij woonde in een middenklasse-gezin. Toen hij 10 jaar oud was verhuisde zijn familie naar Londen. Follets familie was streng christelijk, en verbood hem om films en televisie te kijken. Daardoor ontwikkelde Follett al op jonge leeftijd een interesse in boeken.

In 1967 werd Follett toegelaten op de University College London, alwaar hij filosofie studeerde. In 1968 trouwde hij met zijn eerste vrouw, Mary.

Na in 1970 te zijn afgestudeerd volgde Follett een korte cursus tot journalist, en werkte drie jaar lang in Cardiff voor de …Lees verder op Wikipedia