Na een wraakneming op zijn Soedanese vijanden met een gestolen Amerikaanse drone door de Tsjadische president waarbij een Chinese basis wordt beschadigd, ontwikkelt zich een lokaal conflict in sneltreinvaart tot een mondiaal uiterst dreigende situatie.
Onderwerp
Spionage
Titel
Nooit
Auteur
Ken Follett
Vertaler
Joost van der Meer William Oostendorp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Never
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2021 | Andere uitgaven
654 p.
ISBN
9789022593790 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nooit

Eerste zin. Vele jaren behield James Madison, met zijn één meter drieënzestig, de titel van de kleinste Amerikaanse president ooit.

 

 

 

Pauline Green heeft als eerste vrouwelijke president van de VS haar handen vol met binnen- en buitenlandse conflicten. Haar CIA-agenten zijn samen met de Franse geheime dienst het hoofdkwartier van ISGS (Islamic State in the Greater Sahara) op het spoor, een terroristische beweging die met Chinese en Noord-Koreaanse wapens de macht in de hele Sahara-regio wil overnemen. Intussen probeert een hoge Chinese functionaris zijn eigen positie te verstevigen, waarbij hij het moet opnemen tegen de oude krokodillen in de partij. De an sich kleine conflicten die daardoor overal ter wereld ontstaan, maken een kernoorlog bijna onvermijdelijk.

De Britse bestsellerauteur Ken Follett bedacht met Nooit een wat-alsverhaal over welke mechanismen tot een derde wereldoorlog zouden kunnen leiden. De Amerikaanse president, de Chinese functionaris, de geheim agenten: Follett zit zijn complexe personages daarbij erg dicht op de huid. Nergens schermt hij opzichtig met zijn kennis van de…Lees verder

Een CIA-agent volgt een cocaïnetransport van Islamitische Staat dwars door de Sahara. Zijn opdrachtgevers bevinden zich in de ambassade in Tsjaad, waar de Generaal aan de macht is. Na een terroristische aanslag vanuit Soedan neemt deze wraak met een gestolen Amerikaanse drone en verwoest een deel van de havenstad Port Soedan, het deel waar de Chinezen een basis hebben. Zij houden de Amerikanen verantwoordelijk en nemen wraak. Het vormt het begin van een steeds oplopende spanning waarbij Noord-Korea betrokken raakt. De Grote Leider van dat land raakt na een opstand in paniek en slaat wild om zich heen. Is een allesvernietigende kernoorlog nog te vermijden? Follett (1949) bewijst met dit boek weer eens een meesterlijke verteller te zijn doordat hij de lezer ervan overtuigt dat dit realistische ontwikkelingen zijn. Ook de fictieve Amerikaanse en Chinese presidenten en andere functionarissen komen overtuigend over, waardoor hij de spanning steeds verder opvoert met een voortdurende strijd…Lees verder

Over Ken Follett

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door LunaFredda

Ken Follett (Cardiff, Wales, 5 juni 1949) is een Britse schrijver van onder andere thrillers en historische romans. In die genres behoort hij tot de succesvolste auteurs. Van zijn boeken zijn meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Biografie

Jonge jaren

Ken Follett werd geboren als de zoon van Martin en Veenie Follett. Hij woonde in een middenklasse-gezin. Toen hij 10 jaar oud was verhuisde zijn familie naar Londen. Follets familie was streng christelijk, en verbood hem om films en televisie te kijken. Daardoor ontwikkelde Follett al op jonge leeftijd een interesse in boeken.

In 1967 werd Follett toegelaten op de University College London, alwaar hij filosofie studeerde. In 1968 trouwde hij met zijn eerste vrouw, Mary.

Na in 1970 te zijn afgestudeerd volgde Follett een korte cursus tot journalist, en werkte drie jaar lang in Cardiff voor de …Lees verder op Wikipedia